Özgür Erdursun TÜİK verileri hakkında konuştu

Özgür Erdursun TÜİK verileri hakkında konuştu
TÜİK'e göre enflasyon yıllık %67,07, aylık %4,53. ENAG'a göre ise yıllık enflasyon %121,98 olarak açıklandı. TÜİK'in rakamları açıklamasının ardından Ekonomist Özgür Erdursun, "Mart ayında ama biraz düşük açıklayabilirler. Temmuz ayından sonra ise enflasyon yüksek çıkacağını düşünüyorum." dedi.

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, yayınlanan TUİK verileri hakkında kritik açılamalar yaptı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) şubat ayına ilişkin enflasyon verilerini açıkladı. TÜİK'in paylaştığı verilere göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 67.07 aylık ise yüzde 4,53 arttı.

ENAG'ın verilerine göre, Tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE) Şubat ayında yüzde 4,32 artarken, E-TÜFE’nin son 12 aylık artışı ise yüzde 121,98 olarak gerçekleştiği kaydedilmişti.

Özgür Erdursun şunu kaydetti:

Erdursun, emekli maaşlarına ilişkin enflasyonun yansımasını açıkladı. Erdursun, “Mart ayında ama biraz düşük açıklayabilirler. Temmuz ayından sonra ise enflasyon yüksek çıkacağını düşünüyorum. TÜİK rakamına göre Ocak ayında 6,70 oranında enflasyon ortaya çıktı. 4,53 enflasyonu ise bugün öğrendik. Toplamda yüzde 11.53 enflasyon karşımıza çıkıyor. İki ayda cebimizden çıkan para” dedi.

Etiketler :