Özgür Erdursun maaşı kesilecek binlerce emekliyi uyardı

Düşük emekli maaşları nedeniyle milyonlarca emekli, geçimini sağlamak için çalışmaya devam ediyor. SGK verilerine göre, yaklaşık 2 milyon emekli Sosyal Güvenlik Destek Primi (SGDP) statüsünde çalışmaya devam ediyor. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun 2008 sonrası emekli olan binlerce emekliyi etkileyecek kesintiyi açıkladı.

Yeni yılın gelmesi ile SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 15.75 zam yapıldı. En düşük emekli maaşı 12 bin 500 TL'den 14 bin 469 liraya yükseltildi.

Ancak açlık sınırının altında kalan emekli aylıkları nedeniyle SGK'nin Mart 2024 verilerine göre, Türkiye’de 1 milyon 943 bin 579 emekli, Sosyal Güvenlik Destek Primi (SGDP) ödeyerek çalışıyor.

Halk Tv canlı yayınına konuk olan Erdursun 2008 yılından sonra emekli olduktan sonra çalışanları uyardı.

2008'den sonra sigortalı olmuş 63-34-35 doğumlular emekli olmaya başladı diyen Erdursun uygulamadan hem emekli olanlar hem de emekli olacak kişileri kapsadığını açıkladı.

ÖZGÜR ERDURSUN'DAN ÇALIŞAN EMEKLİLERE KRİTİK UYARI

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada 2008 sonrası sigortalı olan emeklilerin SGDP ile çalışamayacağını vurguladı. Erdursun, “1 Ekim 2008’den sonra sigortalı olup emekli olanlar ya da olacaklar, emekli olduktan sonra tekrar SGDP ile çalışamaz. Kayıtlı olarak çalışırlarsa emekli aylıkları kesilecek” ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2025-02-12-at-14-24-59.jpeg

Kaynak:Halk TV Ekonomi Servisi