Özgür Erdursun Anlattı! Emekli Maaşı Nasıl Yükseltilir?

Özgür Erdursun Anlattı! Emekli Maaşı Nasıl Yükseltilir?
En düşük emekli maaşı 7.500 TL binlerce emekliyi mağdur etti. SGK Uzmanı Özgür Erdursun sosyal medya hesabından "Daha yüksek emekli maaşı nasıl alınır?" sorusunu yanıtladı.

Geçen Temmuz ayında umduğu zammı bulamayan milyonlarca emeklinin gözü 2024 yılında yapılacak zamda.

emeklilik2.webp

Yapılacak zam öncesi hali hazırda 7 bin 500 lira olarak ödenen taban emekli aylığı, kök maaşlara getirilen zammın ardından yine 7 bin 500 lira seviyesinde kalırken, yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında günden güne eriyen emekli maaşları ile geçinmek imkansız hale gelmiş durumda.
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Uzmanı Özgür Erdursun, daha yüksek emekli maaşı alabilmek için merak edilenleri sosyal medya hesabından paylaştı. Paylaşımında Erdursun, prim gün sayısından emekli aylığına kadar tek tek hesap yaptı.

emekli-2.jpg

Sosyal medya hesabından "Daha çok çalışarak, 9000 gün prime ulaşarak daha yüksek emekli aylığı alabilir miyim?" sorusuna yanıt veren Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Uzmanı Özgür Erdursun, şu ifadelere yer verdi:

"- Doğum Tarihi 1973,
- SGK başlama 1996,
- Prim günü 9097,
- 20 yıl asgari ücret,
- Son 5 yıl asgari ücretin 4 katı ile çalışıyor,
- Emekli aylığı 8.886 TL."

emekli1.jpg

"DEZAVANTAJLI DURUMA DÜŞECEK"

Emeklilere bir de kötü haber veren Erdursun, "Çok çalışan, çok prim günü olanlar ile asgari ücretin üstünde çalışarak daha fazla sigorta primi ve vergi ödeyenler emekli aylıklarında dezavantajlı duruma düşecek" ifadelerine yer vermişti.

Etiketler :