Özgür Demirtaş, Borsa İstanbul'da Dönen Tuzağı Açıkladı: Sakın Bunlara İnanmayın!

Özgür Demirtaş, Borsa İstanbul'da Dönen Tuzağı Açıkladı: Sakın Bunlara İnanmayın!
Son yıllarda bireysel yatırımcı sayısında rekor artış yaşanan Borsa İstanbul hakkında bir dikkat çeken açıklama da ekonomist Özgür Demirtaş'tan geldi. Demirtaş, acemi yatırımcıları tuzağa düşürmek için yaygın olarak yapılan bir yöntemi açıklayarak, yatırımcılara "Kanmayın, aldanmayın, inanmayın" dedi.

Haftaya düşüş hareketleriyle başlayan Borsa İstanbul, milyonlarca yatırımcıda büyük bir endişe yaşanmasına neden oldu.

Geçtiğimiz yıl yaşanan ve uzun süreli gözlemlenen düşüş hareketinin geri döndüğüne yönelik şüphelerin artmasının ardından tedirgin olan yatırımcılara, ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş'tan çarpıcı bir uyarı yapıldı.

Borsada yaşanan gelişmelere ilişkin sosyal medya hesabından uyarılarda bulunan Demirtaş, yatırımlarını Borsa İstanbul'da değerlendirmek isteyen takipçileri için "Aman dikkat" uyarısında bulundu.

borsaistanbul1.jpgEkonomik okur yazarlığı olmayan ve finans eğitimini yeteri kadar almamış kişilerin, körü körüne yatırım tercihlerinden uzak durması gerektiğini belirten Demirtaş, sosyal medya önerileri ve özellikle Telegram gruplarında verilen tavsiyelerin tuzak olduğunu belirterek, "Kanmayın, aldanmayın, inanmayın" dedi.

Özgür Demirtaş'ın yaptığı paylaşım şöyle:

- Finans eğitiminiz yoksa kendi hisselerinizi seçmeyin,
- Sosyal medyadan alınan tavsiyelere ve Telegram gruplarına güvenmeyin,
- Yüksek getiri vaatlerine kanmayın,
- Aynı sosyo-kültürel çevreden veya siyasi görüşten olan birinin tavsiyelerine inanmayın.

d1d1.png
"YATIRIM TAVSİYESİ VERMİYORUM"

Yapılan paylaşıma ek olarak, bir takipçisinin "O zaman sen söyle, senin tavsiyene uyalım" şeklindeki paylaşımına yanıt veren Demirtaş, "Ben yatırım tavsiyesi vermiyorum. Verilmemeli" dedi.

Etiketler :