Özel okulların gözü doymuyor! Kitap ücreti 80 bin TL'ye kadar çıktı

Özel okulların gözü doymuyor! Kitap ücreti 80 bin TL'ye kadar çıktı
Öğretmenlerine sefalet maaşları vermesi ile sık sık gündeme gelen özel okullar, yüksek ücretlerinin yanı sıra istedikleri kitap setleri ile velinin cebini yakmaya devam ediyor.

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, birçok defa sefalet ücretleri ile karşı karşıya kaldıklarını hatta patronların asgari ücreti bile meslektaşlarına reva görmediğini açıkladı.

KİTAP ÜCRETLERİ İLE DE VELİNİN CEBİNE GÖZ DİKTİLER

Süreli sözleşme ile de öğretmenleri güvencesizliğe sokan özel okullar, yüksek kayıt ücretlerinin yanı sıra bu sefer kitap ücretleri ile dudak uçuklattı.

NTV'den Tuana Çiftçi'nin haberine göre; geçen sene 18 bin lira olan bir özel okul kitap seti 52 bin lira.

Veli-Der Başkanı Ömer Yılmaz, kitap seti ücretlerinin 80 bin liraya kadar çıktığını söyledi.

Yılmaz, şunları dile getirdi:

"Bize gelen şkayetlerde de bunlar var. 50,60-80 bin liraya kadar kaynak kitapların bunların içerisinde ingilizce almanca kitaplarını da koyarsak 70-80 bin liralar telaffuz ediliyor. Veli olarak talebimiz mebin denetleyeci rolu üstüne alarak denetlemesi gerekiyor"

"FOTOKOPİYE DE MÜSAADE ETMİYORLAR"

Bir veli de okulların fotokopiye izin vermediğinin altını çizerek, "Geçen sene aşağı yukarı 25 bin civarı bir para ödendi bu sene o rakam muhtemelen 50 bin tl olmuştur. Onların da dertleri giderleri farklı ama temel eğitimin bu kadar yüksek fiyatlara çıkması çok kabul edilebilir değil gerçekten. Bazı okullar fotokopiye de karşı ona da müsaade etmiyorlar bunlar canımızı sıkan şeyler" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı, 2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren özel okullarda ücretsiz ders kitaplarının okutulmasını zorunlu hale getirmişti.

Kaynak:NTV