Orman Genel Müdürlüğü’nden Titanic, La Blanche ve Lujo otelleri açıklaması!

Orman Genel Müdürlüğü’nden Titanic, La Blanche ve Lujo otelleri açıklaması!
Orman Genel Müdürlüğü, bazı sosyal medya iddialarına yanıt verdi. Yanlış bilgilendirmelere dikkat çekerek, yangın sonrası alanların imara açılmadığını ve yeniden ağaçlandırıldığını belirtti.

Orman Genel Müdürlüğü (OGM), sosyal medyada yer alan "yanan orman alanlarına otel yapılıyor" iddialarına ilişkin bir açıklama yaptı.

Müdürlük, Muğla Milas Güvercinlik Koyu'nda tahsis edilen alanların 1987 yılında turizm merkezi olarak ilan edildiğini ve bu alanların 1991 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı'na tahsis edildiğini belirtti.

la-blanche-island-hotel.jpg

Açıklamada, 2007 ve 2021 yıllarında bölgede meydana gelen yangınlarda zarar gören alanların tekrar ağaçlandırıldığı ve yanan alanlarda imara açılma veya otel yapımı gibi durumların söz konusu olmadığı vurgulandı.

Tahsis edilen alanlara Titanic, La Blanche ve Lujo otellerinin inşa edildiği ancak bu tahsislerin yangınlardan önce yapıldığı ifade edildi.

tsr07624638455222988615172.jpg

OGM, Anayasa'nın 169. maddesi gereğince yanan orman alanlarının tekrar ağaçlandırıldığını ve bu alanlarda yapılan çalışmalara ilişkin kamuoyunu bilgilendirdi.

Yanan alanlarda imara açılma veya otel yapıldığı iddialarının gerçeği yansıtmadığı bir kez daha hatırlatıldı.

screenshot-8.png

Kaynak:Haber Merkezi