Onur Air yüzlerce çalışanını mağdur etti. Battı dediler maaş vermediler

Onur Air yüzlerce çalışanını mağdur etti. Battı dediler maaş vermediler
Türkiye'de yaklaşık 30 yıl boyunca faaliyet gösteren Onur Air, 2022 yılında iflas etmişti. Kıdem tazminatı ve maaşlarını alamayan 1800 çalışanı şirketin Ticaret Odası kayıtlarında hala faal gözüktüğünü şirketin iflas etmediğini iddia etti. Ayrıca şirket 3 yıldır çalışanlarına maaş vermiyordu.

BirGün'ün haberine göre Onur Air, çalışanlarına 3 yıllık maaş ve kıdem tazminatı borcunu ödemiyor. 2021'de iflas ettiği söylense de Ticaret Odası kayıtlarında hala faal gözüken şirketin çalışanları Cimer'e defalarca şikayette bulunmuş olsa da bir sonuç alamadıklarını dile getirdi.

Şirke en son 2020 yılında pandemiyi bahane ederek çalışanlarına ödeme yapmayı durdurmuş, ancak uçuşlara devam etmişti. 2023'te tüm çalışanları işten çıkaran şirket, çalışanların şikayetlerine rağmen henüz bir çözüme yanışmış değil.

ŞİRKET İFLAS ETMİŞ GÖRÜNMÜYOR

BirGün'ün haberine göre, bir uçuş personeli, "Şirket genel müdürlük binasını kira sorunları bahanesiyle boşalttı. Ticaret Odası'nda şirket hâlâ aktif görünüyor. Antalya ve İstanbul havalimanlarında park halinde duran uçaklarımız var. OMS adlı uçak bakım parça tedarik şirketi faaliyetlerini sürdürüyor. Sadece park halindeki birkaç uçağı satması bile bizim mağduriyetimizi giderebilir" dedi.

Onur Air'den konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

ONUR AİR NE ZAMAN KURULDU?

1992 yılında Muğla'da kurulan ve genişleyerek hem filo hem de personel sayısını artıran Onur Air, 2013 yılında Reza Zarrab’ın ortağı iş insanı Şams Onur tarafından satın alındı. Büyümeye devam eden firmanın sahibi Hamit Cankut Bagana, 2019 yılında Bulgaristan Sofya’da Holiday Europe adında bir havayolu şirketi daha kurdu. Bu şirket 2022 yılında iflas etti.

Kaynak:BirGün