Nükleere harcanan bütçede tarihi rekor

Nükleere harcanan bütçede tarihi rekor
Nükleer Düzenleme Kurumu, Temmuz’da 177 milyon liralık harcamaya imza attı. Harcama, Düzenleyici ve Denetleyici Kurumlar arasında rekor olarak kayıtlara geçti.

Türkiye’de nükleer enerji sektöründeki faaliyetler ile radyasyonla ilgili tesis ve faaliyetleri düzenlemek ve denetlemekle görevli Nükleer Düzenleme Kurumu, henüz herhangi bir aktif nükleer enerji santralının olmamasına rağmen bütçede kara deliğe dönüştü.

Birgün’de yer alan habere göre, 2018 yılından bu yana tüm uyarılara ve itirazlara rağmen faaliyetlerini sürdüren Nükleer Düzenleme Kurumu, enerji açığını kapatmak bir yana, bütçede mali açıklara neden oluyor.

İki yılda yaklaşık 250 milyon TL

Üç yıldır Maliye Bakanlığı, Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından harcamaları incelenen kurum, bu yıl en yüksek harcamasını yaptı, düzenleyici ve denetleyici çok sayıda önemli kurumun yaptığı harcamayı geride bıraktı.

Maliye Bakanlığı’nın verilerine göre, 2019’un tamamında 95 milyon TL harcayan Nükleer Düzenleme Kurumu, geçen yıl ise 147 milyon TL harcadı. İki yılda yaklaşık 250 milyon TL harcayan kurum, bu yıl ise tüm rekorları kırdı.

Harcama rakamlarına göre, Nükleer Düzenleme Kurumu, bu yılın sadece yedi ayında, iki yılda yaptığı harcamaların toplamına neredeyse yetişerek 211 milyon TL harcadı. 

Nükleer Düzenleme Kurumu’nun Temmuz ayında yaptığı 177 milyon TL’lik harcama da rekor olarak kayıtlara geçti.

Temmuz’da 177 milyon TL

Maliye Bakanlığı’nın verilerine göre, Nükleer Düzenleme Kurumu’nun bu yıl aylara göre yaptığı harcamalar şöyle:

Ocak: 3 milyon 209 bin TL

Şubat: 6 milyon 503 bin TL

Mart: 6 milyon 122 bin  TL

Nisan: 6 milyon 282 bin  TL

Mayıs: 8 milyon 764 bin  TL

Haziran:  3 milyon 421 bin TL

Temmuz: 177 milyon 492 bin TL