New York Borsası Günü Yükselişle Tamamladı

New York Borsası Günü Yükselişle Tamamladı
New York Borsası, Fed Başklanı Powell'ın Kongre sunumu sonrasında günü yükselişle kapattı.

New York borsası, Fed Başkanı Powell'ın faiz indirimi için acele etmeyeceğinin sinyalini vermesi ve makroekonomik verilerin beklentilere paralel gelmesiyle haftayı yükselişle kapattı.

Dow Jones endeksi yüzde 0,2 artarak 38.661,05 puana, S&P 500 endeksi yüzde 0,51 artarak 5.104,76 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 0,58 artarak 16.031,54 puana yükseldi.

Powell'dan Faiz İndirimi Sinyali:

Fed Başkanı Powell, Temsilciler Meclisi'nde yaptığı sunumda, ekonominin genel olarak beklendiği gibi seyretmesi halinde bu yılın bir noktasında politika kısıtlamalarını azaltmaya başlamanın muhtemelen uygun olacağını söyledi.

Ancak Powell, enflasyonun hala yüksek olduğunu ve enflasyondaki ilerlemenin tersine dönmemesi için politika kısıtlamalarının çok erken veya çok fazla gevşetilmemesi gerektiğine dikkat çekti.

Ekonomik Veriler Beklentilere Paralel:

Fed'in "Bej Kitap" raporuna göre, ocak ayının başından bu yana ekonomik faaliyetin hafif artış kaydettiği belirtildi. Raporda, gelecekteki ekonomik büyümeye ilişkin görünümün genel olarak olumlu kalmaya devam ettiği aktarıldı.

ADP Araştırma Enstitüsü'nün raporuna göre ise şubatta özel sektör istihdamı 140 bin kişiyle piyasa beklentilerinin altında arttı. Yıllık ücret artışı da şubatta yüzde 5,1 ile Ağustos 2021'den bu yana en düşük seviyesini kaydetti.

Diğer Gelişmeler:

  • New York Community Bank hisseleri, sermaye artırımı duyurusunun ardından toparlanarak günü yüzde 7'nin üzerinde kazançla tamamladı.
  • Çip şirketlerinden Nvidia, Intel ve AMD'nin hisseleri yükselirken, Apple hisseleri üst üste altıncı günde düştü.

Genel Değerlendirme:

ABD borsaları, Powell'ın faiz indirimi için acele etmeyeceğinin sinyalini vermesi ve makroekonomik verilerin beklentilere paralel gelmesiyle haftayı yükselişle kapattı.

Ancak, enflasyondaki belirsizlikler ve jeopolitik riskler, yatırımcıların risk iştahını sınırlamaya devam ediyor.

Kaynak:AA