Nebati, banka yöneticileriyle buluştu! 5 gün önce de bir araya gelmişlerdi

Nebati, banka yöneticileriyle buluştu! 5 gün önce de bir araya gelmişlerdi
T.C. Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nureddin Nebati, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar’ın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Mehmet Ali Akben, Türkiye Katılım Bankaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İkram Göktaş ve TBB Yönetim Kurulu Üyeleriyle bir araya geldi.

Toplantıda küresel ve yurt içi ekonomi ile bankacılık sektöründeki gelişmelerin görüşüldüğü kaydedildi. Bakan Dr. Nebati’nin yeni ekonomik programa ilişkin bankacılara bilgi paylaşımında bulunduğu ve değerlendirmelerini aldığı bildirildi.

Karşılıklı görüş alışverişinin yapıldığı toplantının amacının sağlıklı, istikrarlı büyüme performansı olduğu belirtildi.

Bankalar tarafından yapılan değerlendirmede, son dönemde Türkiye’deki finansal piyasalarda yaşanan gelişmelere dikkat çekilerek, “güçlü bilanço, likidite ve özkaynak yapısı, gelişmiş teknolojik uygulamaları ile uluslararası standartlarda faaliyet gösteren Türkiye bankacılık sektörü, ülkemiz ekonomisi için sürdürülebilir değer oluşturma misyonu doğrultusunda faaliyetlerini kesintisiz bir şekilde yürütmektedir. Bankalarımız kurallarıyla işlemekte olan serbest piyasa mekanizması içinde kaynaklarını, hane halkı ile reel sektörün finansal ihtiyaçlarını karşılama yönünde kullanmaya devam edecektir” açıklamasında bulunuldu.

kavcioglu.jpg

13 Aralık'ta 5 saat görüşmüşlerdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile kamu bankalarının yöneticileriyle görüştü.
Üsküdar'da bulunan Cumhurbaşkanlığı Vahdettin Köşkü'nde basına kapalı olarak saat 15.00'de başlayan toplantı 5 saat sürdü.

BDDK, Merkez Bankası'nın perşembe günü faiz kararını almasının ardından bankaları verdikleri Türk Lirası kredileri döviz alımı için kullandırmamaları konusunda uyarmıştı.