Muhafazakar otellerin fiyatları dudak uçuklatıyor: Antalya'da 7 gece 'her şey dahil'in faturası 140 bin lira

Muhafazakar otellerin fiyatları dudak uçuklatıyor: Antalya'da 7 gece 'her şey dahil'in faturası 140 bin lira
Yaz tatili yaklaşırken otel fiyatları el yakıyor. Muhafazakarların tercih ettiği otellerdeki fahiş fiyatlar çok dikkat çekiyor. Antalya’da hizmet veren 5 yıldızlı bir muhafazakar otelin 7 gece + her şey dahil fiyatı 140 bin lira...

Yaz tatiline sayılı günler kala otel fiyatlarında bu yıl geçen yıla göre yüzde 30-40 oranında artış var. Ancak ‘muhafazakâr aile oteli’ konseptiyle hizmet veren otellerin fiyatları ise cep yakıyor.

NORMAL OTELLERDEN YÜZDE 50 DAHA PAHALI

Antalya’da hizmet veren 5 yıldızlı muhafazakar bir otelin 7 gece + her şey dahil fiyatı 140 bin lira... Aynı bölgede aynı konseptteki bir diğer otelin 7 gece, 2 yetişkin + 1 çocuk fiyatı ise 133 bin lira. Fiyatlar bölgeden bölgeye değişmekle beraber muhafazakar aile otelleri, normal otellerden yüzde 50 daha pahalı.

muhafazakar-otel-fiyatlari-cep-yakiyor-her-sey-dahilin-faturasi-140-bin-lira-17133148106028-2-1.webp

Türkiye'de toplam otel sayısı 20 bini geçiyor; ancak muhafazakâr konsepte uygun otel sayısı 110 civarında seyrediyor.

Türkiye Gazetesi'nden Kaan Zenginli'nin haberine göre Antalya’da turizm acentesi işleten Ömer Tekin, İslami şartları sağlayan otel sayısının oldukça az olmasına rağmen bu otellere talebin çok yüksek olduğunu söyledi.

Fiyatları, piyasayı elinde bulunduran tekel konumundaki bazı otellerin yüksek tuttuğunu belirten Tekin, “Antalya’da 4 kişilik bir aile, 7 gece 60 ila 80 bin liraya konaklayabilir. Ancak muhafazakar aile konseptindeki bir otelde konaklamanın bedeli 140 bin lirayı buluyor. Gider kalemlerine bakıldığında bu otel konseptiyle hizmet veren işletmelerin daha karlı olduğu görülüyor. Adaletsizlik var” dedi.