Moody's bu sefer pas geçti

Moody's bu sefer pas geçti
Geçen yıl aralık ayında Türkiye'nin "B2" olarak teyit ettiği kredi notuna ilişkin güncelleme yapmadı. Moodys's, "öngörülemeyen politikalar" gerekçesiyle negatif olan görünümü de korumuştu.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notuna ilişkin güncelleme yapılmadığını duyurdu. Moody's'ten yapılan açıklamada, takvimde hakkında değerlendirme yapılması için 27 Mayıs tarihi verilen Türkiye, Irak ve İsviçre için güncelleme yapılmadığı bildirildi.
Moody's'in yıllık takvimlerinde ülkelerin kredi notu ve not görünümleri için tarih vermesi, kesin olarak güncelleme yapılacağı anlamına gelmiyor.


Enflasyon konusunda uyarmıştı

Moody's, daha önce Türkiye'nin kredi notunu 2021 Aralık ayı başında "B2" olarak teyit etmişti. Moody's, "öngörülemeyen politikalar" gerekçesiyle negatif olan görünümü de korumuştu.
Moody's, raporunda Türk Lirası üzerindeki baskıdan bağımsız olarak, ülkenin "dış kırılganlık riskinin" azaldığını belirtmişti. Kuruluş, Türkiye'nin kamu maliyesinin nispeten güçlü kalmasını beklediğini, Türkiye'nin kamu borcunun da 2022'de gayri safi yurtiçi hasılanın (GSYİH) yaklaşık %40 oranında kalacağını öngördü.


Moody's ayrıca "Mevcut ekonomi politikası, önümüzdeki aylarda daha yüksek enflasyona yol açacak, hane halkının satın alma gücünü aşındıracak ve düşük faiz oranlarına rağmen büyümede keskin bir yavaşlama olasılığını artıracaktır" dedi.