Milyonlarca vatandaş dört gözle bekliyordu! O borçlar silinecek!

Milyonlarca vatandaş dört gözle bekliyordu! O borçlar silinecek!
Milyonlarca vatandaşın dört gözle beklediği vergi borçları ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Uzmanı Özgür Erdursun, o borçların tamamının silineceğini söyledi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Uzmanı Özgür Erdursun'un açıklamalarıyla, vergi borçlarına yeni bir düzenleme getirileceği haberleri milyonlarca vatandaş tarafından memnuniyetle karşılandı. Erdursun'un ifadelerine göre, vergi borçları için yeniden yapılandırma yasası çıkarılacak. Bu düzenleme kapsamında borçların bir kısmının silineceği ve gecikme faizlerinin affedileceği belirtiliyor.

5e3bcb52b57f1509c0b55af9-mpou-002.jpg

BORÇLAR HIZLA ARTIYOR

Önümüzdeki dönemde vergi düzenlemelerinde olası değişikliklerin vergi mükelleflerini önemli ölçüde etkileyeceği vurgulanırken, düzenli vergi ödemesi yapmakta zorlananların borçlarının hızla arttığına dikkat çekiliyor.

Ayrıca, vergi borçlarının büyümesiyle birlikte banka hesaplarının bloke edilmesi ve e-haciz işlemlerinin arttığına da değiniliyor. Özgür Erdursun'un uyarıları arasında, işyeri kapanışlarının artması ve yeni işletme açma oranlarının düşmesi gibi endişe verici durumlar da bulunuyor.

Erdursun, yapılandırma ile ilgili olarak, "Son olarak 7440 sayılı 'Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun' ile vergi ve sigorta prim borçları için yapılandırma fırsatı sunuldu. Ancak bu bir af değil, verginin aslı silinmez, gecikme faizinin bir kısmı silinir, borç taksitlere bölünür" şeklinde açıklamada bulundu.

'MALİ DURUMLARI DÜZENLİ OLARAK TAKİP EDİLMEDİ'

Öte yandan, gelecek yıllarda vergi düzenlemelerinde yeniden yapılandırma olasılığına da işaret eden Erdursun, vergi gecikme faiz oranlarının arttığını ve bu durumun vergi mükellefleri üzerindeki etkisinin önemli olduğunu vurguladı. İşyeri kapanışlarının artış gösterdiği ve yeni işletme açma oranlarının düştüğü bir ortamda ticaret yapmanın ve işletme sürdürmenin giderek zorlaştığını ifade eden Erdursun, mali durumların düzenli olarak takip edilmesi gerektiğini vurguladı.

ekran-goruntusu-2024-03-18-090601.png