Milyonlarca insan yasal takipte! Krediler vatandaşın canını fena yakıyor

Milyonlarca insan yasal takipte! Krediler vatandaşın canını fena yakıyor
Bankalardan bireysel kredi alan vatandaşların borçlarını ödeyemediği için başlayan yasal takiplerde inanılmaz bir artış yaşandı. Milyonlarca insan bankalardan yakasını kurtaramıyor.

Ekonomik kriz vatandaşları derinden etkilemeye devam ediyor. Türkiye'de vatandaşların bir kısmı parayı koyacak yer bulamayacak kadar zenginken nüfusun büyük kısmını oluşturan dar gelirli vatandaşlar ise kredi ve borç olmadan bir hayat yaşayamıyor.

Amerikalıların kredi kartı borcu rekor seviyeye ulaştı

YASAL TAKİP SAYISINDA MÜTHİŞ ARTIŞ

Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi'nin verilerine göre, bireysel kredi veya kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı, 2024 yılı Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre artış gösterdi.

Tarımsal amaçlı kooperatiflerin kredi borçları 5 yıl vadeyle yapılandırılacak

YÜZDE 41 ARTTI

2024 yılı Ocak-Temmuz döneminde, bireysel kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal eden kişi sayısı 784 bin, bireysel kredi borcundan dolayı ise 642 bin kişi oldu. Bu dönemde, bireysel kredi veya kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe düşen toplam kişi sayısı, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 41 artarak 1 milyon 63 bine ulaştı.

Temmuz 2024 itibarıyla, bireysel kredilerde tasfiye olunacak alacaklar, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 122 artışla 89 milyar TL oldu. Bu veri, bireysel kredi kartı borçlarını da kapsıyor.

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :