Milyonlarca emeklinin maaş farkının ne zaman ödeneceği belli oldu: İşte o tarih

Milyonlarca emeklinin maaş farkının ne zaman ödeneceği belli oldu: İşte o tarih
AKP Grup Başkanı Abdullah Güler tarafından açıklanan emekli maaşlarının 12 bin 500 TL'ye çıkarılmasını öngören düzenleme TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Bu gelişmeden sonra milyonlarca emekli maaş farkının ne zaman hesaba yatacağını merak ediyor. İşte detaylar...

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, 16 Temmuz Salı günü düzenlediği basın toplantısıyla açlık sınırının altında olan emekli maaşarının 10 bin TL'den 12 bin 500 TL'ye yükseltildiğini açıklamıştı. Temmuz ayı emekli maaşlarını almaya başlayan milyonlarca emekli, aradaki farkın ne zaman hesaba yatacağını sorguluyor.

tgh.png

Akşam gazetesinden Okan Güray Bülbül'ün haberine göre, en düşük emekli maaşının 12 bin 500 liraya çıkarılması kararı önümüzdeki hafta resmiyet kazanacak. Teklif Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra temmuz ayından kalan maaş farkının ise ağustosta ödeneceği tahmin ediliyor.

ghn.png

AĞUSTOS'UN İLK HAFTASI YATACAK

Ayın 17'si ila 28'i arasında ödeme alan SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşları yatırılmaya başlandı. Bundan dolayı kök aylığı 9 bin 610 TL'nin altında olan emeklilere Temmuz ayı maaşları yüzde 24.73'lük zam uygulanarak ödendi. Bu durumdaki emeklilere zam farkları hesaplanarak yatırılacak.

dg.png

Ağustosun ilk haftasına yetiştirilmeye çalışılan fark ödemeleri, belirtilen tarihte yetiştirildikten sonra ayın 17'si ila 28'i arasında ağustos ayı maaşları 12 bin 500 lira olarak yatırılacak.