Emekli ve Asgari Ücretlileri Üzen Haber: O Veri Açıklandı Cebimizden Ne Kadar Para Çıktığı Ortaya Çıktı

Emekli ve Asgari Ücretlileri Üzen Haber: O Veri Açıklandı Cebimizden Ne Kadar Para Çıktığı Ortaya Çıktı
2024'ün ilk üç ayında Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, emekli, asgari ücretli ve memur maaşlarında önemli bir erime yaşandı. En düşük emekli maaşı 3 ay içinde 1.309 TL, asgari ücret ise 2.225 TL düşüş gösterdi, bu da asgari ücretin 14.777 TL'ye gerilemesine neden oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre, 2024 ilk üç ayında emekli, ve asgari ücretlinin maaşlarındaki erime gözler önüne serildi. Türkiye'de emekli, asgari ücretli ve memurların alım gücü eridi. TUİK verilerine göre, en düşük emekli maaşının alım gücü 3 ay içinde 1.309 TL düşerken , asgari ücretin alım gücü ise 2.225 TL düşüşle 14.777 TL'ye geriledi. Ayrıca, yılın başında 32.504 TL olan en düşük memur maaşı 4.254 TL eriyerek 28.250 TL'ye, öğretmen maaşı ise 5.003 TL düşerek 35.105 TL'ye indi.

Emekli ve asgari ücretlileri üzen haber! TUİK verileri maaş gerçeklerini ortaya çıkarttı.

kjhgvc-qwgs-001.webp

EMEKLİ, ASGARİ ÜCRETLİ VE MEMUR MAAŞLARI ENFLASYONDAN DOLAYI ERİDİ

TUİK tarafından yayınlanan son verilere göre enflasyon işçi, emekli ve memur gözetmeksizin maaşların erimesine neden oldu. Sadece üç aylık dönemde yüksek enflasyon, asgari ücretli, memur ve öğretmen maaşlarını önemli bir payını erimesine neden oldu.

2024 yılının ilk üç ayında yaşanan enflasyon yüzünden çalışanların ve emeklilerin alım gücünde büyük oranda düşüş yaşandı. Maaşlar arasındaki far yükseldikçe erime miktarı buna göre artıyor.

thumbs-b-c-0cba5c6c6d078b0dabd016b3ccaae986.webp

Emekli ve asgari ücretlileri üzen haber! TUİK verileri maaş gerçeklerini ortaya çıkarttı.
Asgari ücretin alım gücü büyük bir düşüş yaşarken, en düşük memur maaşı ve öğretmen maaşındaki erime de dikkat çekici boyutlarda. Özel sektörde ve kamu sektöründe çalışan işçilerin de alım gücü kaybı yaşadığı ortaya çıkıyor.

EMEKLİLER SEÇİM ÖNCESİ HAYAL KIRIKLIĞI YAŞADI

Emekliler ise yerel seçimler öncesinde bekledikleri seyyanen zammı alamadığı için hayal kırıklığı yaşadı. Emekliler, dul ve yetimlerin alım gücü de trajik bir şekilde azaldı. Maaşlarda yaşanan düşüşler Türkiye'deki ekonomik sorunun boyutu ortaya çıkmış oldu. En düşük emekli aylığındaki kayıp, dul ve yetim maaşlarındaki düşüşlerle birleşince, vatandaşlar için zorlu süreçler yaşanmaya devam edebilir.