Milyonlarca emekli bayram edecek: Bu araçlar yüzde 50 indirimli satılacak

Milyonlarca emekli bayram edecek: Bu araçlar yüzde 50 indirimli satılacak
Maaşları açlık sınırının altında kalan milyonlarca emeklinin yüzünü güldürecek haber geldi. Yapılacak olan yeni düzenleme ile emekliler, belirlenen araçları yüzde 50 indirim ile sahip olabilecek.

Enflasyon altında en çok ezilen kesim olan emekliler, bu habere çok sevinecek. Önümüzdeki günlerde Meclis'ten geçmesi beklenen yeni düzenlemeye göre, meklilere araç alımlarında ÖTV muafiyeti sağlanacak. Söz konusu düzenleme, emeklilerin araç satın alırken önemli ekonomik avantajlar elde etmelerini amaçlıyor.

dg.png

Yeni uygulamanın detaylarına göre, milyonlarca emekli SGK prim gün sayılarına ve emekli maaşlarına bağlı olarak ÖTV indiriminden yararlanabilecek. Bu muafiyet, emeklilerin araç alımlarında yüzde 30 ile yüzde 50 arasında değişen oranlarda indirimler elde etmelerini sağlayacak.

headline.jpg

ÖTV MUAFİYETİ İÇİN ARANAN ŞARTLAR

ÖTV nuafiyetinden yararlanmak isteyen emekliler, 5400 prim günü gibi kriterlere göre belirlenecek. Prim günü daha yüksek olan emekliler, daha yüksek indirim oranlarından yararlanacak. Konuya ilişkin resmi açıklamanın yakında yapılması beklenirken, hangi araç modellerinin bu avantajdan yararlanacağı hakkında detaylar da kesinleşmiş olacak.

2el-arac-3.jpg

ÖTV muafiyeti kapsamında olacak araç modelleri şöyle:

Fiat Egea
Fiat Egea HB
Fiat Egea Cross
Fiat Panda
Fiat 500
Fiat Doblo
Fiat Fiorino
Fiat Sandero Stepway
Dacia Sandero
Dacia Yeni Duster
Dacia Yeni Jogger
Renault Captur Hybrid
Renault Clio
Renault Megane
Renault Taliant
Hyundai Bayon
Hyundai Kona
Hyundai Elantra
Hyundai i20
Hyundai i10