Milyonlarca Çalışanı Heyecanlandıran Gelişmeler Var. Mesai Saatleri Kısaltılmıyor Ama Onun Yerine!

Milyonlarca Çalışanı Heyecanlandıran Gelişmeler Var. Mesai Saatleri Kısaltılmıyor Ama Onun Yerine!
Dünyada pek çok ülkede uygulanmaya başlanan haftada 4 gün çalışma modeli Türkiye’nin de gündemine gelmişti. Mesai saatlerinin kısalmayacağını Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan net bir şekilde ifade ederken, hükümetin çalışanları ilgilendiren planı ortaya çıktı. 57 maddelik YOİKK Eylem Planı’na göre, esnek çalışma için düzenleme yapılacağı öğrenildi

Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan'ın net bir şekilde ifade ettiği üzere, haftada 4 gün çalışma modeli getirilmeyecek ancak esnek çalışma modellerine dair mevzuat değişikliği yapılması planlanıyor. Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) Eylem Planı, 57 maddeden oluşuyor ve bu plan kapsamında uzaktan, kısmi ve geçici süreli çalışma ile platform çalışması gibi yeni nesil esnek çalışma modellerine dair mevzuat değişikliği öngörülüyor.

calis3.webp

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, esnek çalışma modelleri için Hazine ve Maliye Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu, İnsan Kaynakları Ofisi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu ve YOİKK kapsamındaki diğer kurumlarla iş birliği yapacak. Teknik çalışmaların yapıldığı bu yeni düzenlemede, kadınlar, gençler, engelliler gibi çalışabilir nüfusun çalışma hayatına kalıcı katılımını sağlamayı hedefleyen yeni nesil esnek çalışma alanlarına odaklanılacak. YOİKK Eylem Planı'na göre, bu yıl içinde gerekli düzenlemelerin tamamlanması planlanıyor.

calis2.webp

Bakan Işıkhan, geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada, mesai saatlerinin kısalacağı yönündeki iddialara ilişkin, "Biz daima işçimizin ve işverenimizin kazanılmış haklarını korumayı öncelikliyoruz, devamında ise Türkiye Yüzyılı'na yakışan bir iş kanunu ve çalışma hayatı konusunda da elimizden geleni yapacağımızı belirtmek isterim" demişti.

calis1.webp

Etiketler :