Milyarder Dünya Satranç Şampiyonundan Türkiye'ye Dev Yatırım

Milyarder Dünya Satranç Şampiyonundan Türkiye'ye Dev Yatırım
Milyarder Peter Thiel, Türkiye'de yeni yatırım yaptı. Teknoloji ve start-up alanlarına odaklanıyor. Thiel'in hedefi, ülkenin ekonomik potansiyeli. Türk girişimcilerle iş birliği yapmayı planlıyor. Yatırımın gelecekte büyük getiriler sağlayacağı öngörülüyor...

Dünya yazarı ve ekonomist Kerim Ülker, "Satranç ustası milyarder Türkiye hamlesini yaptı" başlıklı köşesinde önemli noktalara dikkat çekti. Ülker, Peter Thiel'in Türkiye'ye yatırım yapmasının arkasındaki stratejik hamleleri irdeledi. Ülker, "Thiel'in Türkiye'ye ilgisi büyüyen teknoloji sektörüne yönelik," diye yazdı.

milyarder-satranc-dunya-sampiyonundan-turkiyeye-dev-yatirim-hamlesi-1.jpg

STRATEJİK HAMLELER VE TÜRKİYE

Ülker, Thiel'in özellikle teknoloji ve start-up alanlarına yatırım yapmasının, Türkiye'nin ekonomik potansiyelini değerlendirme amacı taşıdığını vurguladı. "Thiel, Türk girişimcilerle de iş birliği yapmayı planlıyor," ifadesini kullandı.

BÜYÜK GETİRİLER BEKLENİYOR

Thiel'in bu hamlesinin gelecekte büyük getiriler sağlayacağı öngörülüyor. Ülker, "Bu yatırım, Türkiye'nin ekonomik potansiyelini değerlendiren bir adım olarak görülüyor," dedi. Ayrıca, Thiel'in Türkiye'ye olan ilgisinin, ülkenin büyüyen teknoloji sektörüne olan güvenini gösterdiğini belirtti.

Bu yatırım hamlesi, Thiel'in satranç ustalığından ilham alarak yaptığı stratejik bir adım olarak değerlendiriliyor. Türk girişimcilerle iş birliği yapması, ülkenin teknoloji ve start-up alanlarında daha da büyümesine katkı sağlayacak gibi görünüyor.

milyarder-satranc-dunya-sampiyonundan-turkiyeye-dev-yatirim-hamlesi-2.jpg

THİEL KİMDİR?

7 yaşında sat­ranca başlayan, 1975 yılında Dünya Açık Satranç Şampiyo­nası’nda Grand Master (Büyük Usta) Pal Benko ile birinciliği paylaşan Trefler, o dönem 21 ya­şında büyük usta unvanını kaza­nan en genç isimler arasınday­dı. Hobisini satrançla, kariye­rini ise eğitimini aldığı yazılım mühendisliğiyle değerlendiren Trefler, 1983 yılında Pegasys­tems’i kurdu. Mart 2017’de ilk kez Forbes Milyarderler Liste­si’nde yer alan Trefler’ın halka açtığı şirket, şimdilerde 5 bine yakın çalışanı, 1.5 milyar dolar cirosu olan, ING, Lloyds Ban­king Group, PayPal, Cisco gibi devlerle çalışan bir küresel şir­ket haline geldi. 40’tan fazla ül­kede faaliyet gösteren Pegasys­tems’in patronu Trefler, bu zin­cire bir yeni halkayı daha ekledi.