Merkez Bankası'nın Yeni Başkanı Fatih Karahan, Ünlü İsmin Yeğeni Çıktı

Merkez Bankası'nın Yeni Başkanı Fatih Karahan, Ünlü İsmin Yeğeni Çıktı
Hafize Gaye Erkan'ın istifasıyla boşalan Merkez Bankası Başkanlığı koltuğuna Fatih Karahan getirildi. Fatih Karahan'ın kim olduğu merak ediliyor. Karahan'la ilgili ilginç bir akrabalık bağı ortaya çıktı.

Hafize Gaye Erkan’ın Merkez Bankası Başkanlığı’ndan göreve getirilen Fatih Karahan aynı zamanda Eski ABD Büyükelçisinin de yeğeni.

Fatih Karahan'ın 22. ve 23. dönem Eskişehir Milletvekili ve Türkiye’nin eski Washington Büyükelçisi Murat Mercan’ın yeğeni olduğu öğrenildi.

Murat Mercan’ın ablası Prof. Dr. Hatice Karahan ile SGK Eski Genel Müdürü Prof. Dr. Servet Rüştü Karahan'ın oğlu olan Fatih Karahan'ın, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Murat Mercan vasıtasıyla tanıştığı da gelen bilgiler arasında.

2007 Yılında Mehmet Şimşek’i de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile dönemin AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olan Murat Mercan’ın tanıştırdığı da biliniyordu.

murat-mercan.jpg
Eski Washington Büyükelçisi Murat Mercan (sağ başta).

FATİH KARAHAN KİMDİR?

1982 yılında Eskişehir’de doğan Fatih Karahan, 2006 yılında Boğaziçi Üniversitesi Matematik ve Endüstri Mühendisliği bölümlerinden mezun oldu. 2012 yılında Pennsylvania Üniversitesi’nde Ekonomi alanında yüksek lisans ve doktorasını tamamladı.

Çalışma hayatına 2012 yılında New York Merkez Bankası’nda ekonomist olarak başlayan Karahan, 2022 yılına kadar anılan kurumda İşgücü ve Ürün Piyasası Çalışmaları Başkanı ve para politikası danışmanı olarak görev yaptı.

Columbia Üniversitesi ve New York Üniversitesi’nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak da görev yapan Karahan, 2022’de Amazon’da kıdemli ekonomist olarak çalışmaya başladı. Karahan, Kasım 2022’de Amazon’da Başekonomist görevine atandı.

Karahan, 28 Temmuz 2023 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı’na atanmıştır.

Etiketler :