Merkez Bankası'ndaki kovulmanın perde arkası: Gerçeği söyledi, işinden oldu

Merkez Bankası'ndaki kovulmanın perde arkası: Gerçeği söyledi, işinden oldu
Merkez Bankası İletişim ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Hakan Atasoy, “Gelirimizden daha fazlasını harcıyoruz. Ürettiğimizden daha fazlasını tüketiyoruz. Dövizdeki artışın sebebi buydu, borçlanarak harcamaktı.” sözleri sonrası görevden alındı.

Merkez Bankası İletişim ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Hakan Atasoy 26 Şubat 2019'da görevden alınmıştı. Atasoy'un görevden alınmasına Merkez Bankası tarafından bir gerekçe gösterilmemişti. Sözcü gazetesi yazarı Necati Doğru olayın perde arkasını bugünkü köşesinde yazdı.  Doğru'nun yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Övünmek ayıp. Bu köşede 22 Şubat günü “bu adamı işinden atarlar” diye yazmıştım. Tanıdığım biri değildi. İsmini ilk kez duyuyordum. Halkın söyleyiş biçimine sığınarak “adam” diye yazmıştım. Belli ki adam gibi adamın biriydi. Bilgisini, görgüsünü çağırıldığı üniversitede 500 öğrenci önünde eğmeden, bükmeden paylaşmıştı.

Şunları söylemişti.

“Gelirimizden daha fazlasını harcıyoruz. Ürettiğimizden daha fazlasını tüketiyoruz. Dövizdeki artışın sebebi buydu, borçlanarak harcamaktı.”

Ben başlığa yazmıştım:

Doğru söylüyor.

Bu adamı işinden atarlar.

Tahminim tuttu.

5 gün sonra attılar.

Merkez Bankası İletişim ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Hakan Atasoy görevinden alındı. Çünkü ondan “Doların artması dış güçlerin ve onlarla işbirliği yapan vatan hainlerinin kriz çıkartmak için yaptıkları atağın sonucudur” demesini bekliyorlardı.

Etiketler :