Merkez Bankası eski başkanından ürküten kriz açıklaması

Merkez Bankası eski başkanından ürküten kriz açıklaması
Ülkelerin yaşadığı ekonomik krizin dört aşamalı olduğuna dikkat çeken İYİ Parti Milletvekili ve Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz, “Türkiye krizin henüz ilk aşamasında” ifadesini kullandı.

İYİ Parti Ankara Milletvekili ve Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz, ülkenin ekonomik gidişatı hakkında konuştu.

Meclis'te vekillere seslenen ve ülkeler boyutunda yaşanan krizlerin dört aşamadan meydana geldiğini ifade eden Durmuş Yılmaz, bu aşamaları; inkâr etme, hayal kırıklığı, panik ve umut dönemleri olarak açıkladı. İnkâr etme evresi olan ilk aşamada, karar alıcı sorumluların önce bilinçsiz, sonra bilinçli olarak krizin yol açtığı tahribatın boyutunu anlamakta güçlük çektiğini ifade eden Yılmaz şunları söyledi:

“SEÇİMLERDEN SONRA GÖRECEĞİZ”

"Türkiye krizin henüz birinci aşamasındadır. Türkiye ekonomisinin karşı karşıya olduğu ciddi sorunlar yönetim tarafından inkâr edilirken, üstüne bir yönetim kibri de bindirilmektedir, bu da ikinci bir unsur. Buna rağmen, Türkiye krizin ikinci ve üçüncü aşaması olan hayal kırıklığı ve öfkenin yanında, panik ve korku birinci aşamayla birlikte, inkârla birlikte sürmektedir ve yaşanmaktadır. Son iki haftada ortaya konulan, açıklanan resmî rakamlara baktığımızda; Sanayi Üretim Endeksi, onun alt bileşenleri olan yatırım malları üretimi, ara malı ve ham madde üretimi, bütçe gelişmeleri, ekonominin temel direği olan güvenle ilgili göstergelere baktığımızda, maalesef geldiğimiz noktada ekonomimizin önemli bir sorunu olduğu konusunda yadsınamaz bir gerçekle karşı karşıyayız ama bugün itibarıyla hâlâ bu gerçek kabul edilmiş değil, bunun geçici olduğu söyleniyor. Bunun geçici olmadığını hep birlikte belki de seçimden sonra göreceğiz."

Kaynak Yeniçağ: “Türkiye henüz ekonomik krizin ilk aşamasında”

Etiketler :