Merkez Bankası Başkanı Hafize Haye Erkan'ın bebeği ile ilgili ilk kez ortaya çıkan gerçek

Merkez Bankası Başkanı Hafize Haye Erkan'ın bebeği ile ilgili ilk kez ortaya çıkan gerçek
Türkiye son bir haftadır Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’la ilgili iddiaları konuşuyor. Bu arada Erkan’ın bebeğinin kreşte değil yakınında bulunmasını tercih etmesinin nedeni de ortaya çıktı.

Merkez Bankası Başkanı çalışanı Büşra Bozkurt’un CİMER’e yazdığı bir dilekçeyle başlayan iddialar dizisinde, baba Erol Erkan’ın bankadaki etkisi, yetkisi olmamasına karşın işten çıkarma yaptığı, garsonu darp ettiği gibi birçok iddiadan bahsedildi. İletişim Başkanlığından söz konusu haberlerle ilgili açıklama yapılmamasına dikkat çekenler ise Erkan’a operasyon yapıldığı, bankada ya da iktidar içinde güç odakları arasında bir savaşın yaşandığı yorumlarında bulundu. Bu iddialara her gün bir yenisi eklenirken bir süredir ABD’de bulunan Erkan Türkiye’ye dönerek önceki gün Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısına katıldı.

Gazete Duvar'da Nergis Demirkaya Hafize Gaye Erkan'la ilgili yazısında ilk kez bebeğiyle ilgili bir durumdan bahsetti. Demirkaya, yazısında şu ifadelere yer verdi:
"Erkan’la ilgili iddialar Meclis kulislerinde de konuşuluyor. AK Parti kulislerinde Merkez Bankası’nın bu tür iddialarla gündeme gelmesi “imajı zedeleme çabası” olarak yorumlanırken, Erkan’ın da bu konuda eksiklikleri olduğu vurgulanıyor.

BEBEĞİN DOĞUŞTAN GELEN BAZI SAĞLIK PROBLEMLERİ YAŞADIĞI İDDİASI

Erkan’ın yansıyan haberler dolayısıyla çok üzgün olduğu ifade edilirken Merkez Bankası içinde bebek bakımı ile ilgili de yeni bir bilgi ortaya çıktı. Erkan’ın bebeğinin kreşte değil yakınında bulunmasını tercih etmesinin bebeğin doğuştan gelen bazı sağlık problemleri yaşamasından kaynaklandığı, tedavisinin sürdüğü konuşuluyor.

GÖREVDEN ALINACAK MI?

Tartışma sürerken Merkez Bankası Başkanı Erkan hakkında iddialar sonrası görevden alınabileceği yönünde değerlendirmeler yapan hatta bunun zamanlamasına dair tahminlerde bulunanlar da oldu. AK Parti kaynakları ise bir görevden almanın söz konusu olmayacağını söylüyor, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın medya üzerinden gelen bu tür kampanyalara göre hareket etmediği hatırlatılıyor."

Etiketler :