Memurların 6 Aylık Zammı 3 Ayda Eridi Bile... Aylık Enflasyon Farkı Talebi Geldi

Memurların 6 Aylık Zammı 3 Ayda Eridi Bile... Aylık Enflasyon Farkı Talebi Geldi
Kamu-Sen Başkanı Önder Kahveci, artan enflasyon karşısında memurların korunması için enflasyon farkının maaşlara aylık olarak ödenmesi gerektiğini vurguladı.

Kahveci, son bir ayda tüketici fiyatlarının %3,16 artış gösterdiğini ve yılın ilk 3 ayındaki enflasyon oranının %15,05'e ulaştığını hatırlattı.

BirGün'de yer alan habere göre bu yılın ilk 6 ayında memur maaşlarına %15 zam yapıldığını da belirten Kahveci, açıklanan enflasyon rakamlarının memur ve memur emeklilerinin maaşlarının erimesine neden olduğunu ifade etti. Yılın ilk 6 ayında yapılan zamların 3 ayda enflasyona yenik düştüğünü vurgulayan Kahveci, "Yükselen enflasyonun hızı, çalışanların alım gücü düşürülerek kesilmeye çalışılırsa daha büyük sosyal sorunlar ortaya çıkacaktır. Enflasyonla mücadele, halkımızın alım gücü düşürülmeden katma değer yaratan üretime geçilerek sağlanmalıdır. Bunu sağlamak için mutlak surette ilave ek ödeme emekli maaşlarına yansıtılmalı, çalışanlara refah payı verilerek, enflasyon farkının maaşlara aylık olarak ödenmesi yoluna gidilmelidir" dedi.