Mehmet Şimşek'le Arasında Soğuk Rüzgarlar Mı Esiyor?

Mehmet Şimşek'le Arasında Soğuk Rüzgarlar Mı Esiyor?
Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, bugünkü kulis haberinde, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile eski bakan Berat Albayrak'a yakın bir isim arasında soğuk rüzgarlar estiğini öne sürdü.

Berat Albayrak'a yakınlığı ile bilinen TÜİK Başkanının Hazine ve Maliye Bakanlığı ile çekişme yaşadığı öne sürülüyor. TÜİK Başkanının, Mehmet Şimşek’in ekonomi yönetimini zora sokacak yaklaşımlar sergilediği, enflasyon hesaplamalarında “eski ekonomi yönetimine” gösterdiği kolaylığın aksine, zorluk çıkardığı anlatılıyor.

Siyaset, yerel seçimlerin ardından kendi gündemine dönmeye çalışırken, AKP kulislerinde, Mehmet Şimşek ile TÜİK arasında gerilim yaşandığı konuşuluyor.

Gazete Pencere'den Nuray Babacan'ın yazısına göre, Bakanlık ve kurum arasında arasında çekişme var.

berat-albayrak-mehmet-simsek.jpg

Babacan'ın yazısından ilgili bölüm şöyle:

"Gelelim, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile TÜİK arasındaki soğuk rüzgarlara. Berat Albayrak’a yakınlığı ile bilinen TÜİK Başkanının ekonominin yeni yönetimiyle ilgili olumsuz tavır içinde olduğu iddia ediliyor. TÜİK’in mevcut yönetiminin Nurettin Nebati’nin bakanlığı döneminde geçtiğimiz yılın mayıs enflasyonunu gerçeklikten uzak olarak ‘sıfır’ çıkardığı için bu ayın mayıs enflasyonunun baz etkisiyle fazla çıkacağı konuşuluyor.

Kulislerde TÜİK Başkanının, Mehmet Şimşek’in ekonomi yönetimini zora sokacak yaklaşımlar sergilediği, enflasyon hesaplamalarında “eski ekonomi yönetimine” gösterdiği kolaylığın aksine, zorluk çıkardığı anlatılıyor. Şimşek’in zaman zaman partililere TÜİK Başkanının tavrından yakındığı aktarılanlar arasında. TÜİK, yeni ekonomi yönetiminin hayatını zorlaştırıyor mu bilinmez ama kurumun enflasyon sepeti, krizden tek başına sorumlu tutulabilir mi anlamadık…"

GERİLİM NASIL BAŞLADI?

Eski bakan Berak Albayrak ile Mehmet Şimşek arasındaki gerilimin, Şimşek'in ilk kabine toplantısında yaptığı sunumda geçmiş dönemdeki hataları vurgulaması ve art arda getireceği zamları da “Durum çok kötü, geçmişte yapılan hatalar büyük hasar bırakmış” diyerek anlatmasının başlattığı öne sürülmüştü.

Etiketler :