Mehmet Şimşek Sabah Vatandaşları Bu Mesajla Uyardı

Mehmet Şimşek Sabah Vatandaşları Bu Mesajla Uyardı
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yapay zeka ile manipüle edilen videolarına dikkat! Vatandaşlara sahte yatırım tavsiyeleri veriliyor. Dolandırıcılığa karşı dikkatli olun.

Yapay zeka dolandırıcılığı artarak devam ediyor. Sahte videolar, sosyal medyada hızla yayılıyor. Bakanlık, vatandaşları uyardı ve tedbir almalarını önerdi.

YAPAY ZEKA DOLANDIRICILIĞI TEHLİKESİNE DİKKAT

Hazine ve Maliye Bakanlığı, yapay zeka dolandırıcılığına karşı vatandaşları uyardı. Bakan Mehmet Şimşek'in yapay zeka tarafından manipüle edilerek yatırım tavsiyesi verdiği sahte videolar, sosyal medya platformlarından kaldırıldı.

SAHTE VİDEOLARA KARŞI UYARI

Bakanlık, yapay zeka yazılımları kullanılarak üretilen sahte videoların bugünün en önemli tehlikelerinden biri olduğunu belirtti. Kötü niyetli kişilerin, tanınmış isimlerin görüntülerini ve seslerini kullanarak sahte mesajlar yayımladığı ifade edildi.

GERÇEK DIŞI TAVSİYELERİN TEHLİKESİ

Bakanlık açıklamasında, hızla yayılan bu dolandırıcılık videolarının sahte olduğunu anlamanın zor olduğu vurgulandı. Vatandaşlara dikkatli olmaları ve bu tür videolara inanarak yatırım yapmamaları konusunda uyarı yapıldı. "Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek'in de yapay zeka tarafından konuşturularak yatırım tavsiyesi vermiş gibi gösterildiği videolar şikayetimizle sosyal medya mecralarından kaldırıldı. Ayrıca, vatandaşlarımızın yatırım tercihlerine yönelik olarak Sayın Bakanımızın herhangi bir tavsiyesi olmayacağı da aşikardır," denildi.

SOSYAL MEDYADA SAHTE MESAJLARA KARŞI ÖNLEM

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek X hesabından yaptığı paylaşımda "Sosyal medyada okuduğunuz, duyduğunuz ve hatta gördüğünüz mesajlara sorgulamadan inanmayın." Bu uyarıyla Bakan Şimşek, vatandaşların sosyal medya platformlarındaki sahte bilgilere karşı dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.