Mehmet Şimşek Onay Verdi: En Düşük Emekli Maaşına Yapılacak Zam Belli Oldu

Mehmet Şimşek Onay Verdi: En Düşük Emekli Maaşına Yapılacak Zam Belli Oldu
Bu hafta açıklanacak olan emekli zammı öncesinde kulislerde konuşulan son rakamlar belli oldu. TGRT Haber Ankara Temsilcisi Fatih Atik, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında yürütülen çalışmalarda son aşamaya gelindiğini belirterek, emeklilere yapılacak zam oranını açıkladı.

3 Temmuz'da açıklanan TÜİK verilerinin ardından gözler, hükümetin yapacağı zam açıklamasına çevrilmişti.

Geçtiğimiz hafta beklenen açıklamayı, rötarlı olarak bu hafta duyuracak olan iktidardan emekli kulisleri peş peşe gelmeye devam ediyor. İlk aşamada, geçtiğimiz yıl yapılana benzer bir uygulama ile emekli zammını yalnızca kök maaşa yansıtmaya hazırlanan hükümet, emeklilerden gelen tepkilerin ardından en düşük emekli maaşı için de zam kararı almıştı.

para6.jpeg"EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 12 BİN LİRAYA YÜKSELECEK"

SSK ve Bağ-Kur emeklileri için yüzde 24,73 olarak kesinleşen zam oranına herhangi bir seyyanen zam ya da refah payı eklemesi yapmayacak olan hükümet, en düşük emekli maaşında ise yüzde 20'lik bir artışa gidecek. Konuya ilişkin detayları aktaran Atik, "Emeklilere artış yapılacak. İki seçenek haline getirildi. En düşük emekli aylığı 12 bin TL veya 12 bin 500 TL'ye çıkarılacak. 12 bin olan seçenekten 3,2 milyon emekli faydalanacak, diğerinden ise 3,7 milyon emekli faydalanacak" dedi.

para5.jpg

PAZARTESİ YA DA SALI GÜNÜ AÇIKLANACAK

Geçtiğimiz hafta AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli maaşına yapılacak zamla ilgili yaptığı konuşmasında, "Önümüzdeki hafta başında açıklarız" ifadelerini kullanmıştı. Zam görüşmesinin, Erdoğan ile yapılacak son toplantının ardından yine Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kamuoyuna açıklanması bekleniyor.