Mehmet Şimşek: İhracatta Tarihi Zirve!

Mehmet Şimşek: İhracatta Tarihi Zirve!
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yıllık ihracatta tarihi zirve, ithalatta ise düşüş olduğunu açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, mayıs ayında yıllık ihracatın 260 milyar dolarla tarihi zirvesine ulaştığını, ithalatın ise son bir yılda 29 milyar dolar azaldığını açıkladı. Şimşek, yıllık dış ticaret açığının 35 milyar dolar iyileşerek 87 milyar dolara gerilediğini belirtti.

Sosyal medyadan yaptığı açıklamada, turizmde güçlü seyrin devam ettiğini ve mayıs ayında yabancı ziyaretçi sayısının yıllık yüzde 14 arttığını vurgulayan Şimşek, yıllık cari açığın mayıs ayında bir önceki aya göre 6 milyar dolar iyileşerek yaklaşık 26 milyar dolar seviyesine gerilemesinin beklendiğini ifade etti. İkinci çeyrek itibarıyla cari açığın milli gelire oranının yüzde 2,5’in oldukça altında gerçekleşmesinin öngörüldüğünü belirtti.

Şimşek, gerileyen cari açığın dış finansman ihtiyacını azaltacağını, daha kalıcı rezerv birikimi sağlayacağını, dış borcun milli gelire oranını düşüreceğini, finansal istikrarı güçlendireceğini, kredi notu artışlarına zemin hazırlayacağını ve hedeflere ulaşmada önemli rol oynayacağını söyledi.

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi

Etiketler :