MEB'den salgın dönemi temizlik bütçesi: Öğrenci başına 20 TL

MEB'den salgın dönemi temizlik bütçesi: Öğrenci başına 20 TL
Salgın gölgesinde okullar açılıyor... Milli Eğitim Bakanlığı'nın temizlik ve hijyen çalışmaları için ayırdığı bütçe ise öğrenci başına sadece 20 TL.

MEB’in okullara, “Temizlik ve hijyen ödeneği” adı altında göndereceği para belli oldu.

Birgün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, Velilerin ve öğrencilerin yanıtını merakla beklediği, “Okullara temizlik için ne kadar ödenek ayrılacak?” sorusu yanıt buldu.

ÖĞRENCİ BAŞINA 20 TL

meb-covid-19-ile-mucadelede-citayi-yuksege-koydu-ogrenci-basina-20-tl-hijyen-odenegi-916627-5.jpgİl milli eğitim müdürlüklerinden okullara gönderilen yazıda, temizlik ve hijyen ödeneklerinin e-okul sistemine kayıtlı öğrenci sayısına göre belirleneceği bildirildi. Yazıda, öğrenci başına gönderilen ödeneğin miktarına da yer verildi. Okulların, e-okul sistemine kayıtlı her bir öğrenci başına 20 TL temizlik ve hijyen ödeneği alacağı belirtildi.

 

'Hijyen maddeleri dışında harcama yapmayın'

Vergi Kimlik Numarası sorunu olan okulların temizlik ve hijyen maddesi alımı ödeneğinden yararlanamadığı kaydedildi. Vergi kimlik numarasını sisteme tanımlatmayan okulların en kısa sürede sorunu çözmesi talep edildi. Yazıda ayrıca okullar, öğrenci başına 20 TL olan temizlik ve hijyen ödeneğinden, “Hijyen maddeleri dışında harcama yapılmaması” konusunda uyarıldı.

'Okulların açık tutulması için tüm önlemler hayata geçirilmeli'

Öğrenci Veli Derneği (Veli-Der) Başkanı Ömer Yılmaz, kamusal eğitim6761e2624e6820744b93552452bba8be.jpg hakkının MEB’in temel sorumluluğu olduğunu belirtti. Bakanlığın, tüm öğrencilerin eğitime sağlıklı ve güvenli erişim hakkından da sorumlu olduğunu ifade eden Yılmaz, “Okulların açık tutulması için aşı, hijyen, fiziki mesafe ve havalandırma gibi alınması gereken tüm önlemler bütünlüklü olarak planlanıp hayata geçirilmeli, yeterli bütçe, kaynak ayrılmalıdır” dedi.

Okullara hijyen ve temizlik ödeneğiyle ilgili gönderilen yazının, “MEB’in eğitime yeterli bütçe ayırmama ısrarını” ortaya koyduğunu savunan Yılmaz, şunları kaydetti:

Öğrenci Veli Derneği olarak haftalardır okulların açık tutulması için alması gereken önlemlerle ilgili okullarda, mahallelerde yüz yüze eğitim nöbetleri, imza kampanyaları düzenliyoruz. Aç-kapa değil, sürdürülebilir eğitim istiyoruz. Kamu kaynakları biz velilere, halka aittir. Kamusal eğitim için kullanılmalı, bir an önce yüz yüze eğitim, telafi eğitimi için yeterli bütçe ayrılmalıdır.”

 

Etiketler :