Mart Ayı İçerisinde Açıklanacak: 4 bin 431 Lira Birden Zamlanacak

Mart Ayı İçerisinde Açıklanacak: 4 bin 431 Lira Birden Zamlanacak
Ekonomist Şeref Oğuz, yaklaşan seçimler öncesinde hükümetin en düşük emekli maaşına zam yapmaya hazırlandığını belirterek, açıklanması beklenen yeni emekli düzenlemesi hakkında tarih ve detay verdi.

31 Mart seçimlerine gidilirken, emekli ikramiyelerindeki artışı sınırlı tutan hükümet, 16 milyondan fazla emekli vatandaşın öfkesini üzerini çekti.

Yılın ilk ayında SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı için yüzde 49.25 oranında zam açıklayan iktidar, bu artışı kök maaşlara yansıtmış ve en düşük emekli maaşına yalnızca yüzde 33.3 oranında zam getirmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklama ile, tüm emekliler için 'seyyanen zam' taleplerine kapıyı kapatırken, en düşük emekli maaşının yetersiz olduğunu kabul etmiş ve yalnızca en düşük emekli maaşı alanlar için bir artışın sinyalini vermişti.

EMEKLİ ZAMMI YALNIZCA O KİŞİLER İÇİN GETİRİLECEK

Ekonomist Şeref Oğuz, seçimlere haftalar kala zam beklentisinin yukarı çıktığını belirterek, hükümetin en düşük emekli maaşını çıkarabileceği seviye hakkında dikkat çeken bir tahminde bulundu.
tl5.jpg
Son yapılan zamlarla birlikte en düşük emekli aylığının 10 bin liraya yükseltilmesinin büyük bir hayal kırıklığı olduğunu belirten uzman isim, Aralık ayında açıklanan bir verinin, emekli zammı için belirleyici olabileceğini aktardı.

Emeklilerin yaşadığı sorunların sadece yüzdelik zamlarla çözülemeyeceğini belirten Oğuz "Emekli de açlık çekebiliyor, geçim sıkıntısı çekiyorlar. Bu miktarlarla geçinmek mümkün değil. Özellikle 10 bin TL maaş alan emekliler ciddi sıkıntılar yaşıyor. En düşük emekli maaşı alanların sorununu sadece yüzde zamlarla çözemezsiniz" dedi.

6 MİLYON EMEKLİNİN OYU İKTİDARI HAREKETE GEÇİRDİ

Seçimler öncesinde, özellikle en düşük emekli maaşı alanlara zam yapılmasını beklediğini belirten Oğuz, "Mart ayında, seçim öncesinde bir düzeltme bekliyorum. Çünkü bu 6 milyon emekli oy kullanıyor! Yani tüm emekliler için olmasa da en düşük emekli maaşı alanlar için bir artış düşünülebilir. Hükümetin tüm seçenekleri değerlendireceğini düşünüyorum" ifadelerine yer verdi.

para3.jpg"EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 4 BİN 431 LİRA ZAMLANACAKTIR"

Oğuz, 31 Mart seçimleri öncesinde en düşük emekli maaşının, TÜRK-İŞ'in 2023 Aralık ayında açıklamış olduğu açlık sınırı olan 14 bin 431 TL'ye yükseltileceğini düşündüğünü aktardı.

Etiketler :