Markete ekmek almaya giden çocuk 5 bin lira cezayla dönebilir!

Markete ekmek almaya giden çocuk 5 bin lira cezayla dönebilir!
TBMM Genel Kurulu’nda bu hafta görüşülmesi beklenen vergi paketinde cezaların 43 katı aşan oranlarda artırılması gündemde

TBMM Genel Kurulu'nda bu hafta görüşülmesi beklenen vergi paketindeki artırılmış ceza maddeleri, hem işletmeler hem de tüketiciler için ciddi yaptırımlar getirebilir. Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi kaybı ve kaçağını caydırıcı cezalarla önlemeyi hedefliyor ve bu kapsamda vergi cezalarının 43 katı aşan tutarlarda artırılmasını planlıyor.

Erdoğan Süzer'in Sözcü'deki haberine göre, Türkiye Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) yetkilileri, cezaların orantısız biçimde belirlendiğini ifade ediyor. Eğer cezalar uygulanırsa, alışveriş sonrasında fiş vermeyen işletmeler ilk ihlalde 10 bin TL, daha sonraki ihlallerde ise 65 bin liraya kadar para cezası ödemek zorunda kalabilecek. Ayrıca, alışverişlerden sonra fişini almayan tüketicilere de, alışverişin tutarına bakılmaksızın 5 bin lira ceza kesilebilecek.

Bu durum, markete ekmek almaya giden bir çocuğun bile 5 bin lira ceza ile karşılaşabileceği anlamına geliyor. Bu ceza maddeleri hem işletmeler hem de tüketiciler için büyük bir endişe kaynağı oluşturuyor.