Kripto Dünyasını Korkutan Yorum! O Tarihte 45 Bine Kadar Düşebilir

Kripto Dünyasını Korkutan Yorum! O Tarihte 45 Bine Kadar Düşebilir
Mt.Gox’un kripto paraları serbest bırakma kararı, piyasada sert düşüşe yol açtı. Bitcoin yüzde 25 değer kaybetti. Uzmanlar düşüşün devam edebileceğini belirtiyor.

Mt.Gox’un yıllardır kilitli kalan kripto paralarını serbest bırakacağını duyurması, kripto piyasalarında büyük bir dalgalanmaya neden oldu. 25 Haziran sabahına sakin başlayan piyasalar, bu açıklama sonrası sert bir düşüş yaşadı. Bitcoin başta olmak üzere birçok kripto para birimi ciddi değer kayıpları yaşadı.

Mt.Gox’un yıllardır kilitli kalan kripto paralarını serbest bırakacağını duyurmasıyla kripto para piyasasında sert gerileme yaşandı. 25 Haziran günü kripto para piyasaları sakin başlamasına rağmen, bu açıklama sonrası sert bir düşüş gözlendi.

BİTCOİN YÜZDE 25 DEĞER KAYBETTİ

Bitcoin, dün 58 bin 860 dolar seviyesine kadar geriledi. Bu düşüşle birlikte, piyasanın toplam büyüklüğü yüzde 0,25 azalarak 2,26 trilyon dolara ulaştı. BTC fiyatlarında bir miktar yükseliş gözlenmesine rağmen, halen kırmızı bölgede bulunuyor. Bitcoin, son 24 saatte yüzde 2,25 değer kaybetti. Salı günü sabah saatlerinde 1 bin 93 dolar seviyesine gelen Bitcoin, düşüş trendini sürdürüyor. Ethereum ise aynı süre içinde yüzde 0,38 değer kazanarak 3 bin 380 dolardan alıcı buldu.

45 BİN DOLARA KADAR DÜŞEBİLİR

Bazı uzmanlar, Bitcoin’deki değer kayıplarının devam edeceğini öngörüyor. 10x Research kurucusu Markus Thielen, “Teknik olarak Bitcoin çifte tepe formasyonuna uygun hareket ediyor ve destek seviyesi test ediliyor. Bu formasyon geçersiz hale gelmediği sürece, temel senaryomuz bu olmalı. Bu formasyon, Bitcoin’in kolayca 50 bin dolara, hatta 45 bin dolara düşmesine yol açabilir” dedi.

DİĞER KRİPTO PARALARDA DURUM

CNBC-e’de yer alan habere göre, saat 08.45 itibarıyla piyasa büyüklüğü açısından üst sıralarda yer alan diğer kripto paralarda ise durum şöyle:

- Solana (SOL) yüzde 9,8 artarak 136,26 dolara ulaştı.
- Ripple (XRP) yüzde 1,64 artarak 0,4775 dolara yükseldi.
- Dogecoin (DOGE) yüzde 3,92 artarak 0,1231 dolara çıktı.

Spot ETF’lerde ise 7 gündür çıkış yaşandığı belirtiliyor.