Kredi Kartında Limitler Ne Zaman Kısıtlanacak? Uzman İsim Canlı Yayında Anlattı

Kredi Kartında Limitler Ne Zaman Kısıtlanacak? Uzman İsim Canlı Yayında Anlattı
Bankalar seçimi bekleyemedi, nakit avansta faiz arttı, taksit sayısı düştü. Asıl büyük önlemlerin ise seçim sonrası geleceği konuşuluyor.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, faiz oranlarına ek olarak kredi kartlarına yönelik bir bildiri yapabilir. Kredi kartlarına ilişkin yeni düzenlemeler bekleniyor mu? Ekonomist Prof. Dr. Murat Ferman, CNN TÜRK televizyonunda bu konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

kredi-karti.jpg

Amerikan Merkez Bankası (FED), faiz kararını açıklayacak. Bu karar, dolar, altın, borsa ve kripto para gibi yatırım araçlarını doğrudan etkileyen önemli bir faktör olarak kabul ediliyor. Perşembe günü, Merkez Bankası'nın açıklama yapması bekleniyor.

kredi-karti1.jpg

PİYASALAR NE BEKLİYOR?

"Seçim atmosferi ve seçime günler kala, özellikle ulusal düzeyde genel bir kanaat, faizlerin değiştirilmeyeceği yönünde. Faiz oranlarının sabit kalacağı öngörülüyor. Ancak bazı yabancı banka araştırma kuruluşları ve finansal kuruluşlar, bu ay veya en geç bir sonraki ay önemli ölçüde faiz artışı beklentisi içindeler."

kredi-karti2.jpg

KREDİ KARTLARIYLA İLGİLİ YENİ DÜZENLEME BEKLENİYOR MU?

"Seçim tarihine kadar bu tür bir düzenleme beklenmiyor. Belirli düzenlemeler olabilir, ancak temel sınırlamaların azaltılması veya taksitlerle ilgili düzenlemelerin seçim sonrasına bırakılacağını düşünüyorum."