Kredi kartında büyük değişiklik talebi!

Kredi kartında büyük değişiklik talebi!
TESK, kredi kartı kullanıcıları için sürpriz bir talep ile gündemde. Ekonomiye hareket getirecek bu öneri, vatandaşları yakından ilgilendiriyor.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, düğün ve evlilik sektöründeki maliyet artışlarına dikkat çekerek, kredi kartlarındaki taksit sınırlamasının kaldırılmasını talep etti. Palandöken, enflasyonun düğün organizasyonlarından gelinlik ve damatlık ücretlerine, takı maliyetlerinden salon kiralarına kadar geniş bir yelpazede etkili olduğunu vurguladı.

74826.webp

SEKTÖRDE DURAKLAMA VAR

"Düğün sektörü, 230 kalemi ilgilendiren bir alan. Bu kalemlerdeki artış, ekonomiyi olumsuz etkiliyor," diyen Palandöken, sektördeki duraklamanın büyük kayıplara yol açtığını belirtti. Kredi kartlarındaki taksit sınırlamasının esnetilmesinin, bu kayıpların önüne geçeceğini savundu.

5-f9q7.webp

EKONOMİYE HAREKET KATACAK

Evlilik sürecinde yapılan harcamalarda kredi kartına ihtiyaç duyulduğuna dikkat çeken Palandöken, taksit sınırlarının kaldırılmasının yalnızca evlenecek çiftler için değil, tüm vatandaşlar için olumlu bir etki yaratacağını ifade etti. "Kredi kartına getirilen taksit sınırlarının kaldırılması, piyasaları canlandırır. İşsizliğin azalmasına, istihdamın artmasına ve devletin vergi ile SGK gelirlerinin yükselmesine katkı sağlar" şeklinde konuştu.