Kredi Kartı Sınırlamaya Cem Boyner'den Tepki

Kredi Kartı Sınırlamaya Cem Boyner'den Tepki
"Kredi kartı kullanımına getirilecek kısıtlamaları son derece yanlış bulmanın ötesinde, en doğru karar nakiti ortadan kaldırmaktır.

kredi.jpeg

İş insanı Cem Boyner, kredi kartına kısıtlama getirilmesi tartışmalarına ilginç bir yorumla katıldı. Boyner, nakit dışı ödemeleri teşvik etmek için "Nakdi ortadan kaldırmaktır" önerisinde bulundu.

Tartışmanın Başlangıcı:

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, Bloomberg HT'deki bir röportajda kredi kartlarıyla yapılan lüks tüketimin sınırlandırılması gerektiğini savundu. Aran, 20 bin TL altındaki alışverişlere limit getirilmemesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Cem Boyner'in Tepkisi:

Aran'ın sözlerine Linkedin üzerinden yanıt veren Boyner, nakit dışıyla mücadelenin en etkili yolunun alışverişte nakdi paranın tamamen ortadan kaldırılması olduğunu savundu.

Boyner'in Argümanları:

30 yılı aşkın perakendecilik tecrübesine sahip olduğunu ve müşterilerin taksit imkanına ihtiyaç duyduğunu gözlemlediğini ifade etti.

Rahmetli Nuri Güven'den (YKM kurucusu) öğrendiği üzere, müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamak için senetli satış gibi yöntemler kullanıldığını ve bu yöntemin kredi kartına dönüştüğünü hatırlattı.

Müşterinin ihtiyaçlarını görmezden gelen firmaların ayakta kalamayacağını ve bugün de senet ile taksit imkanı sunan birçok başarılı perakendeci olduğunu savundu.

Sonuç:

Cem Boyner'in nakit parayı tamamen ortadan kaldırma önerisi, ödeme sistemlerinde köklü bir değişimi teşvik ediyor. Bu önerinin ekonomi ve toplum üzerinde nasıl bir etkisi olacağı ise tartışmaya açık.

Etiketler :