Kredi Kartı Sahiplerine Bir Darbe Daha! Kart Limitlerinin Tamamı Bu Seviyeye İndirilecek

Kredi Kartı Sahiplerine Bir Darbe Daha! Kart Limitlerinin Tamamı Bu Seviyeye İndirilecek
Geçtiğimiz ay düzenlenen enflasyon toplantısında, kredi kartlarına yönelik kısıtlayıcı kararlar alınacağını belirten Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), bu doğrultuda ilk adımı nakit avans faizlerini artırarak atmıştı. Atılacak yeni kısıtlama adımları ortaya çıkarken, bankaların kart limitlerinde yapacağı değişikliğin detayları belli oldu.

28 Mayıs'ta ortaya çıkan seçim sonuçlarının ardından Türkiye'nin ekonomi modelinde 180 derecelik bir dönüşüm yaşanırken, 8 Haziran 2023 tarihi itibarıyla Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanlığına Hafize Gaye Erkan atanmış ve parasal sıkılaşma süreci resmen başlatılmıştı.

NAKİT AVANS FAİZ LİMİTİ ARTIRILMIŞTI

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından 'Rasyonel Politikalara Dönüş' sözleri ile tanımlanan bu süreç, beraberinde parasal sıkılaşma adımlarının atılmasıyla devam etti. Şubat ayının ilk günlerinde Erkan'ın görevden alınmasıyla birlikte yerine getirilen Fatih Karahan, TCMB'nin 2024 yılının ilk Enflasyon Raporu toplantısında yaptığı açıklamalar ile kredili ürün kullanımına ve kredi kartlarına yönelik kısıtlamaların sinyallerini vermişti.

kart2.jpgCumartesi günü Resmi Gazete'de yayımlanan düzenleme ile nakit avans faizlerini yüzde 4.42 seviyesinden yüzde 5'e yükselten Merkez Bankası, kredi kartı işlemlerine yönelik yeni kısıtlama kararları almaya hazırlanıyor.

TÜM KREDİ KARTI LİMİTLERİ BU SEVİYEYE DÜŞÜRÜLECEK

Türkiye'de asgari ücret kazanan birçok kişinin dahi 150 bin lirayı bulan kart limitlerine ulaşmış olması, yanlış finansal işlemlerde batmayı ve çok büyük bir borçla karşı karşıya kalınmayı kaçınılmaz kılıyor.

kartt.jpgEkonomideki tüketim alışkanlıkları için de oldukça sıkıntılı bir durum oluşturan bu uygulama, bankalara gönderilen talimatlar ile kısıtlanacak. Aylık gelirinin 4 katı üzerinde limit verilen kartların limitlerinin düşürülmesi ve bankaların kredi kartı limitlerini incelerken daha sıkı incelemeler yapacağı öğrenildi.

Etiketler :