Kredi Kartı Borçlarında Yeni Rekor!

Kredi Kartı Borçlarında Yeni Rekor!
CHP'li Türker Ateş, ekonomi yönetiminin enflasyonla mücadele adı altında yürüttüğü politikanın faturasının dar gelirli vatandaşlara ağır biçimde yansıdığını dile getirerek, ''Son bir yılda batık kredi kartı borçları yüzde 238 arttı. Geçen yıl 9 milyar 592 milyon lira olan takipteki kredi kartı borçları, bu yıl 32 milyar 590 milyon liraya çıktı'' dedi.

Türkiye'deki bireysel kredi kartı borçlarının hızla yükselmesine dikkat çeken CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş, ülkenin ekonomik durumunun dar gelirli vatandaşlar üzerindeki etkilerini değerlendirdi. Ateş, son bir yılda takipteki kredi kartı borçlarının yüzde 238 arttığını belirtti ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ekonomi politikalarını sert bir dille eleştirdi.

Picture background

DAR GELİRLİ VATANDAŞLAR SIKIŞIP KALDI

Yüksek faiz politikasının özellikle dar gelirli vatandaşları olumsuz etkilediğini vurgulayan Ateş, Bakan Şimşek’in ekonomi programının dar gelirli vatandaşları koruyacağı yönündeki iddialarının gerçeklerle örtüşmediğini söyledi. Ateş, geçen yılın aynı döneminde 9 milyar 592 milyon lira olan takipteki kredi kartı borçlarının bu yıl 32 milyar 590 milyon liraya yükseldiğine dikkat çekti.

Ateş, "Mehmet Şimşek’in optimist tablolar çizmesi, maalesef dar gelirli kesim için geçerli değil. Geçen yılın aynı döneminde 9 milyar 592 milyon lira olan takipteki kredi kartı borçları, bu yıl 32 milyar 590 milyon liraya yükseldi. Yüksek faiz oranları, tek başına dar gelirli ve ücretli çalışanların insanca yaşamını imkansız hale getiriyor" şeklinde konuştu.

Picture background

KREDİ KARTI BORÇLARI ARTTI

Kredi kartı borçlarının artışı hakkında da bilgi veren Ateş, faizlerin mart ayında yüzde 50'ye yükselmesinden bu yana takipteki kredi kartı borçlarının hızla arttığını belirtti. Mart ayında 21 milyar 411 milyon lira olan batık kredi kartı borçlarının üç ayda 33 milyar liraya yükseldiğini ve sadece üç ayda batık kredi kartı artış oranının yüzde 51 olduğunu ifade etti.

Yüksek faiz politikasının enflasyonu düşürmeyi hedeflediğini söyleyen Ateş, bu politikanın işletmeleri iflasa, çalışanları ise işsizliğe sürükleyeceğini öne sürdü. Ateş, "Ekonomiyi yavaşlatma çabaları, ne olacağını gizlemeye yönelik bir taktik. Bu senaryo gerçekleştiğinde, işletmeler iflas edecek, çalışanlar işsiz kalacak. Ekonomide soğuma yaşandığında, bunun bedelini en çok zaten borç batağında olan ve ekmeklerini dahi kredi kartıyla almak zorunda kalan dar gelirli vatandaşlar ödeyecek" dedi.

''EN KÖTÜSÜ GERİDE KALDI''

Ateş, "En kötüsü geride kaldı" söylemlerinin gerçek dışı olduğunu belirterek, "Dar gelirlilerin zor günleri daha yeni başlıyor" ifadeleriyle konuşmasını sonlandırdı. Ateş, ekonomik krizin dar gelirli vatandaşlar üzerindeki yıkıcı etkilerine dikkat çekerek, iktidarın acil önlemler alması gerektiğini vurguladı.