Kredi çekmek isteyen emeklilerin maaşına el konuldu!

Kredi çekmek isteyen emeklilerin maaşına el konuldu!
Dolandırıcılar, bu kez memur, emekli ve kamu görevlisi olan vatandaşları hedef aldı. Binlerce emekli bunun sonucunda maaşlarından oldu.

Ankara'da kredi almakta zorlanan memurlar, emekliler ve kamu görevlileri dolandırıcıların tuzağına düştü. Dolandırıcılar, yüksek faiz oranlarıyla kredi vereceklerini iddia ederek 99 kişiyi kandırdı.

DOLANDIRICILAR KREDİ VAADİYLE TUZAĞA DÜŞÜRDÜ

Dolandırıcılar, özellikle memur, emekli ve kamu görevlilerini hedef alarak, ''Kredi çıkarılır'' vaadiyle yüksek faiz oranları uyguladılar. Mağdurları borçlandırdıktan sonra onları icraya verip tefecilik yöntemiyle dolandırdılar. Bazı mağdurların maaşlarına da el konuldu.

Mağdurlardan Kamil K.Ö., yaşadıklarını CİMER'e bildirdi. Kamil K.Ö., Ünal K. adlı kişiden, aylık %20 faizle 18 bin lira aldığını belirtti. Boş senet imzalamak zorunda bırakıldığını ve bu yüzden kabul ettiğini ifade etti. 37 bin lira ödeme yapmasına rağmen senedinin geri verilmediğini ve borcunun bitmediği belirtilerek tehdit edildiğini söyledi. Senedin üzerine 90 bin TL yazılarak Ankara 8. İcra Dairesi'nde icraya verildiğini belirtti.

Picture background

İNTERNET SİTESİ VE SOSYAL MEDYAYI KULLANDILAR

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada, dolandırıcıların ilanlar bastırıp otobüs duraklarına, kahvehanelere yapıştırdığı ve sosyal medya üzerinden reklam paylaştığı tespit edildi. Şüphelilerin, ksmkuyumculuk.com internet sitesi ve sosyal medya hesaplarını kullandığı belirlendi.

Picture background

5 MİLYON LİRA HAKSIZ KAZANÇ SAĞLADILAR

Soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, tefecilik suçundan Altan P. ve İbrahim M. için 30 yıl, Tahsin Yasin K. için 120 yıl, Bahri G. için 930 yıl, Ünal K. için 954 yıl hapis cezası talep ediliyor. Ayrıca, Cansu A. için 54 yıl, Şerife K. içinse 234 yıl hapis cezası isteniyor. İddianamede, şüphelilerin 99 mağdurlardan toplamda 5 milyon lira haksız kazanç sağladıkları belirtiliyor.

Bu olay, maddi sıkıntı yaşayan emekliler ve kamu görevlileri gibi kişilerin, dolandırıcılara karşı daha dikkatli olmaları ve resmi kanallardan yardım talep etmeleri gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Kaynak:Sabah

Etiketler :