Konut Kredisi Faizi Düşücek İddiası!

Konut Kredisi Faizi Düşücek İddiası!
AKP Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci, MYK toplantısında konut sorununu gündeme getirdi. Dar ve orta gelirli vatandaşların konuta erişimini kolaylaştıracak çözümler sunuldu. Erdoğan, çözüm için çalışma yapılmasını istedi.

AKP Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci, MYK toplantısında sunduğu raporda konut sorunlarını ele aldı. Raporda, dar ve orta gelirli vatandaşların konut alımında yaşadığı sorunlar yer aldı. Maliye Bakanlığı ve TOKİ'nin konut kredisi faizi için harekete geçtiği iddia ediliyor.

195920.webp

DAR GELİRLİLER İÇİN YENİ FİNANSAL FORMÜLLER

TGRT Haber'in haberine göre, MYK sırasında konut probleminin nedenleri tartışıldı. Finansal erişim talepleri ve öneriler değerlendirildi. Sunumu dinleyen Erdoğan, sürece dair çalışma yapılmasını istedi.

YENİ SOSYAL KONUT PROJELERİ

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile TOKİ, formüller geliştirecek. Uzun vadeli ve maliyet olarak kabul edilebilir çözümler üretilecek. OVP metninde, "Kira ve konut fiyatlarındaki gelişmeleri de göz önünde bulundurarak, salgın döneminde daralan konut arzı hızla artırılacak" ifadeleri kullanıldı.

272389.webp

İLK KEZ EV SAHİBİ OLACAKLARA UYGUN KREDİ

Hükümet, OVP kapsamında 2024-2026 yılları arasında önemli mesajlar verdi. İlk kez ev sahibi olacak vatandaşlara uygun faizle kredi verileceği açıklandı. Bankalarda konut kredisi faiz oranları yüzde 3 ile 6 arasında değişiyor. 1 milyon TL'lik konut kredisi alan bir vatandaşın aylık taksit ödemesi 32 bin TL'ye geliyor. Bu durum, kredi ile ev alma olanağını dar ve orta gelirli vatandaşlar için oldukça zorlaştırıyor.

OVP'DE KONUT SEKTÖRÜNE YÖNELİK MESAJLAR

OVP metninde, "Depremin oluşturduğu konut stokundaki kayıpların telafisine yönelik yeni sosyal konut projeleri geliştirilecek" ifadeleri kullanıldı. Dar gelirli vatandaşların konuta erişimi artırılacak. Hazine ile TOKİ'nin yapacağı çalışmayla, dar gelirli vatandaşların konut problemi çözülecek. Finansa erişim talepleri değerlendirilecek.

kira4.jpg

KREDİ FAİZLERİNDE YENİ DÜZENLEMELER

Yeni finansal formüller hayata geçirilecek. Hükümet, ilk kez ev sahibi olacak vatandaşlara uygun faizle kredi verileceğini duyurmuştu. Dar ve orta gelir seviyesindeki vatandaşlar için konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak iyice zorlaştı. Bankalarda konut kredilerinde faiz oranları yüzde 3 ile 6 arasında değişiyor. En düşük faizle kredi veren bankadan 1 milyon TL'lik konut kredisi alan bir vatandaşın aylık taksit ödemesi 32 bin TL'ye geliyor. Bu durum, kredi ile ev alma olanağını dar ve orta gelirli vatandaşlar için oldukça zorlaştırıyor.