Komisyondan Geçti Tarih Netleşti! Emeklilerin Bayram İkramiyeleri O Tarihte Hesaplara Yatacak

Komisyondan Geçti Tarih Netleşti! Emeklilerin Bayram İkramiyeleri O Tarihte Hesaplara Yatacak
Emeklilere ödenecek bayram ikramiyelerinin 3 bin TL'ye yükseltilmesini içeren teklif, Meclis Adalet Komisyonu'nda kabul edildi. Teklifin bu kadar erken tarihte TBMM'ye getirilmesi, bayram ikramiyelerinin hesaplara yatacağı tarihi ortaya çıkardı.

Temmuz ayında yapılan yüzde 25'lik emekli zammını yalnızca kök maaşlara yansıtan hükümet, ocak ayında ise tüm emekliler için yüzde 49.25 oranında artışa gidilmişti.

Yeni yıl zammını da kök maaşlarına getiren ve en düşük emekli maaşına yalnızca yüzde 33.34 artış kararı almıştı. 2024 yılını "emekli yılı" ilan eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına rağmen hükümet, bayram ikramiyelerinde de yalnızca yüzde 50 oranında artışa gitti ve emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramı için 3 bin TL ikramiye ödemesi yapılacağını açıkladı.

EMEKLİ İKRAMİYELERİ KOMİSYONDAN GEÇTİ

Birçok SGK uzmanı ve ekonomist, ikramiye düzenlemesinin 31 Mart seçimleri nedeniyle değişebileceğini belirtse de, hükümet tartışmaları erkenden bitirdi ve emeklilerin bayram ikramiyelerini 3 bin TL'ye yükselten değişiklik teklifini bugün Meclis Adalet Komisyonu'ndan geçirdi.

liralasma2.webpBu hamleyle birlikte emeklilerin alacağı bayram ikramiyesinin miktarı kesinleşirken, ikramiye teklifinin TBMM'ye erkenden geliş sebebi de ortaya çıktı.

HESAPLARA YATACAĞI TARİH BELLİ OLDU

31 Mart seçimleri öncesinde Ramazan Bayramı için verilecek ikramiye ödemelerinin emeklilerin hesaplarına geçmesini isteyen siyasi iktidar, teklifi erkenden Meclis'e getirerek ilerleyen günlerde TBMM Genel Kurulu'ndan geçirecek ve Resmi Gazete'de yayımlayacak.

Bu doğrultuda 10 Nisan'da başlayacak olan Ramazan Bayramı için geçtiğimiz yıllar dikkate alındığında ikramiye ödemelerinin 1-9 Nisan arasında hesaplara aktarılması beklenirken, 31 Mart'ta yapılacak seçimler nedeniyle ödemeler de erken bir tarihe çekilecek.

turklirasi1.jpgÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) arasında yürütülen çalışmalar ile emeklilerin ikramiye ödemelerinin 23-27 Mart tarihleri arasında hesaplara aktarılması bekleniyor.

Etiketler :