Kombiyi sürekli açıp kapayanlar dikkat! Daha az fatura için kombi nasıl kullanılmalı?

Kombiyi sürekli açıp kapayanlar dikkat! Daha az fatura için kombi nasıl kullanılmalı?
Kışın kombiyi yalnızca sıcak suya ihtiyaç olması durumunda açanlara kritik uyarılarda bulunuldu. Sık sık kapatıp açmak mı yoksa sürekli açık bırakmak mı daha az faturaya etki ediyor? İşte cevabı...

Kış mevsiminin kapıya dayanmasının ardından doğalgaz kullanımı artarken, ev sahipleri yüksek faturalarla başa çıkmanın yollarını arıyor. "Kombiyi sürekli açık tutmak mı, yoksa açıp kapatmak mı daha ekonomik?" sorusu, bu dönemde sıkça sorulurken yanıtı belli oldu.

KOMBİ KULLANIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Uzmanlar, düşük sıcaklıklarda kombinin sürekli çalıştırılmasının gerekliliğine dikkat çekiyor. Kombi ustaları, evdeki odaların sıcaklıklarının dengeli bir şekilde ayarlanmasının önemini vurguladı.

sakarya-kombi-tamiri-07.jpg

DENGELİ ISITMA STRATEJİSİ

Evin farklı bölgelerinde ısının sabit tutulması gerektiğini belirten ustalar, "Bir odanın peteğini kapatmak, diğer odayı ısıtmak için tasarruf sağlamak mümkün değil. Salonu 20, başka bir odayı 18 ve sık kullandığımız bir odayı 22 derecede tutmak en doğru yöntemdir" dedi.

KOMBİYİ KAPATMAK TASARRUF SAĞLAR MI?

Evden çıkarken kombiyi kapatmanın her zaman faydalı olmayabileceği uyarısında bulunan ustalar, bu durumun ortamın daha fazla soğumasına neden olabileceğini ifade etti. Kombi tekrar açıldığında, daha fazla enerji harcayarak doğalgaz tüketimini artırdığı için, kapatmak yerine düşük bir sıcaklıkta çalıştırılması öneriliyor.

Kaynak:halktv.com.tr