Köfteci Yusuf'tan 95 Milyon Liralık Hamle! Dev Yatırımı Yapacağı Şehir Belli Oldu

Köfteci Yusuf'tan 95 Milyon Liralık Hamle! Dev Yatırımı Yapacağı Şehir Belli Oldu
Gıda ve restoran sektörünün önde gelen firmalarından Köfteci Yusuf, Balıkesir'de 6,5 MW kurulu güce sahip bir rüzgar türbini kuracağını duyurdu. Yatırım bedeli 95 milyon TL olarak hesaplanan projenin tamamlanmasıyla birlikte Köfteci Yusuf, elektrik tüketimini önemli ölçüde yenilenebilir enerjiden karşılayabilecek.

Enerji Günlüğü'nün haberine göre; Balıkesir’in Susurluk ilçesinde 6,5 MW kurulu gücünde bir adet rüzgar türbini kurulacak. Rüzgar türbini Köfteci Yusuf’un elektrik tüketimi ile mahsuplaşılacak.Gıda ve restoran sektöründe hizmet veren Köfteci Yusuf tarafından Balıkesir İli, Susurluk İlçesi, Asmalıdere Mah. Tosunalanı Mevkiinde, yaklaşık 33 bin m2 yüzölçümlü alan içerisinde 6,5 MW kurulu gücünde Köfteci Yusuf Rüzgar Enerji Santrali 3 kurulup işletilmesi planlanıyor. Projenin değeri 95 milyon TL olarak hesaplanıyor.

Tesisin, yaklaşık 25.000.000 kWh elektrik enerjisi üretim kapasitesine sahip olacağı öngörülüyor. Rüzgar enerji santralinde üretilecek elektrik enerjisinin Balıkesir1 TM’ye bağlanması planlanıyor. Şebekeye aktarılan elektrik, Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliği” Madde 5 – (1) h kapsamında şirketin elektrik tüketimi ile mahsuplaşılacak. Kaynak: Köfteci Yusuf rüzgar elektriği kullanacak.

Etiketler :