Koç'tan Büyük Hamle! Kargo Deviyle Birleşti

Koç'tan Büyük Hamle! Kargo Deviyle Birleşti
Koç Holding'in Aygaz ile ortak olduğu Sendeo Dağıtım Hizmetleri şirketi sektörde söz sahibi dev şirketle birleşme anlaşması imzaladı.

Geçtiğimiz Ocak ayında Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada sektörde "Kolay Gelsin" ismiyle bilinen Ekol Lojistik ve Koç'un dağıtım hizmetleri şirketi Sendeo ile eşit ortaklık niyet anlaşması imzalanmıştı.

KAP bildirimi sonrası yatırımcılar süreci yakından merak ediyordu. Sonunda Rekabet Kurulu onayı çıktı. İki şirket tek çatı altında toplandı.

unlu-iki.jpg

SENDEO VE KOLAY GELSİN GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRDİ

Pandemi döneminde evde kalma sürelerinin artmasıyla birlikte e-ticarete olan talep de büyük bir artış gösterdi. Bu durum kargo ve taşımacılık sektörünün de hızlı bir şekilde büyümesini sağladı. Şirketler büyüme için sermayelerini güçlendirme adımları atıyor. O adımlardan biri de Sendeo ve Kolay Gelsin isimleriyle kargo taşımacılığı yapan iki markanın aynı çatı altında birleşmesi oldu.

348274-jpg.webp

29 Mayıs itibarıyla Ekol Ekspres Kargo AŞ şirketlerine ait olan Kolay Gelsin Markası ve Aygaz ve Koç Holding'in ortaklığındaki Sendeo yola birlikte devam edecek.

Basın İlan Kurumu açıklaması şu şekilde;

Sendeo Dağıtım Hizmetleri AŞ-Ekol Ekpres Kargo AŞ (21.5.2024) 21.05.2024 tarihli karara göre birleşme ve devralma gerçekleşti.

"Koç Holding Anonim Şirketi'nin doğrudan ve Aygaz Anonim Şirketi aracılığıyla dolaylı olarak paylarının tamamına sahip olduğu Sendeo Dağıtım Hizmetleri A ile Ahmet MUSUL'un paylarının tamamına sahip olduğu Ekol Ekspres Kargo AŞ şirketleri üzerinde Koç Holding AŞ ve Ahmet MUSUL'un ortak kontrolünün tesis edilmesi işlemine izin verildi."