Koç Holding'in eski ortağı ölünce varis kardeşi oldu. Vefatın ardından başbakan bile mesaj yayınlamıştı

Koç Holding'in eski ortağı ölünce varis kardeşi oldu. Vefatın ardından başbakan bile mesaj yayınlamıştı
Dünyanın en zengin iş insanlarından Ratan Tata dün rutin kontrol için gittiği hastanede hayatını kaybetti. Bilinen bir rahatsızlığı olmayan Tata'nın kaybının şoku henüz atlatılmadan ünlü holding patronunun yerine varis atandı.

20 yıldır yöneticiliğini yaptığı Ratan Tata'nın holdingi Hindistan'ın en büyük ve dünyanın en önemli şirketleri arasında yer alıyordu. Hindistan Başbakanı iş insanının ölümü hakkında açıklama yaptı. Başbakan, X hesabı üzerinden "Ratan Tata naif ruhlu, vizyoner bir lider ve olağanüstü bir insandı. Ölümünden dolayı büyük acı duyuyorum. Ailesine, arkadaşlarına ve hayranlarıma taziyelerimi sunuyorum" açıklamasını yaptı.

ARÇELİK'İN ESKİ ORTAĞIYDI

Patronlar Dünyası'nın haberine göre Ratan Tata Türkiye'de de yakından tanınan bir iş insanıydı. Türkiye patron Tata'yı sadece otomotiv üretimiyle tanımadı. Koç Holding'in önemli markalarından biri olan Arçelik’le 2012 yılında ortak olmuştu. Üstelik Rahmi Koç'un da eski bir dostuydu.

ŞİRKETİN VARİSİ KARDEŞİ OLDU

Hindistan'ın önde gelen sanayi gruplarından Tata'nın hayır işleri kolu olan Tata Trust'ın yeni lideri Noel Tata oldu.

Tata Trusts, Tata Sons holdingin yüzde 66'sına sahip. Noel'in Tata Trust'un başına geçmesi, Tata Sons'daki en büyük hissenin başına geçtiği anlamına geliyor. Bu durum Noel Tata'yı, fiilen holdingin yeni patronu yapıyor.

noel-tatapng-hfy7-sfmuuuzmikrjgq4rg.webp

Kaynak:Patronlar Dünyası