Koç Grubu CEO'su: Her şey çok daha güzel olacak

Koç Grubu CEO'su: Her şey çok daha güzel olacak
Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu: Koç Holding bu konularda zaten öncü bir kuruluş. Şirketleri de bu konuda fazlasıyla destekliyor, cesaretlendiriyor. Her şey daha güzel olacak diyorum.

İKSV koordinasyonunda ve Fiat’ın sponsorluğunda gerçekleştirilen Venedik Bienali Türkiye Pavyonu’nun resmi açılışı öncesi gazeteciler için düzenlenen yemeğe İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, İKSV Genel Müdürü Görgün Taner, Koç Holding Dış İlişkiler ve Kurumsal İletişim Direktörü Oya Ünlü Kızıl ve Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu katıldı.  

Yemekte konuşan Eroldu, Koç Holding ve şirketlerinin Avrupa ile Türkiye arasında köprü kurduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Koç Holding ve Koç Grubu şirketleri Venedik Binali, İstanbul Binali, İstanbul Tiyatro Festivali, 15 gün önce Yapı Kredi'nin düzenlediği Afife Jale Yiyatro yarışması buralarda Türkiye'deki son yıllarda sanattaki enerjiyi hissediyorsunuz. İstanbul'da geçen yıl 230 tane dünya prömiyeri oyun sergilendi. Bunlar çok önemli şeyler. Bir yandan görsel sanatlarda, resimde olsun, heykelde olsun yeni sanatçıların, genç insanların eserlerini çok fazlasıyla görüyoruz. Türkiye'nin kendisini sanatta da göstermeye çok fazla ihtiyacı var.

10 yıldan bu yana neden Venedik Bianeli'ndeyiz çünkü bizim için bir köprü. Biz de İtalyan ortaklı bir şirketiz. Biz burada Türkiye ile İtalya arasında yalnızca sanayi, ARGE köprüsü değil bir yandan sanat köprüsü de kuruyoruz. Bunun için de buradayız. Bu köprüler çok önemli. 

“Avrupa ile yalnızca ticaret değil, sanat ilişkimiz olması lazım”

Bizim yalnızca Avrupa ile ticari ilişkimiz değil sanatsal anlamda da ciddi bir ilişkimiz olması lazım. Türkiye'de bu konuda çok ciddi bir yetkinlik ve yetenek var. Bunun Avrupa'da da tanıtılması lazım. Onun için bu sene biz de İnci Hanımı desteklediğimiz için çok memnunuz. Şimdiden çok başarılı olacağına çok inanıyoruz. İKSV'ye çok teşekkür ediyorum. Çok uzun yıllardan beri süre gelen bir iş birliği bu. Koç Holding bu konularda zaten öncü bir kuruluş. Şirketleri de bu konuda fazlasıyla destekliyor, cesaretlendiriyor. Her şey daha güzel olacak diyorum."

İlgili Haberler
Etiketler :