Kıyma Fiyatları Yükselmeye Devam Ediyor

Kıyma Fiyatları Yükselmeye Devam Ediyor
Et ve Süt Kurumu ithalata devam ediyor. Kıyma fiyatları 500 lira civarında seyrediyor. Kesim fiyatları dalgalanma gösteriyor. İthal hayvanların gelişi fiyatları düşürdü.

Et ve Süt Kurumu ithalata hız kesmeden devam ederken, kıyma fiyatları 500 lira bandında sabit kaldı. TarımdanHaber'in aktardığına göre piyasada merakla takip edilen kesim fiyatlarında ise dalgalanmalar sürüyor. Kurban Bayramı sonrası yükselişe geçen kesim fiyatları, bu hafta beklentilerin aksine düştü. Bu düşüşte, ithal besilik hayvanların piyasaya girmesinin etkili olduğu belirtiliyor.

DANA KESİM FİYATLARINDA DÜŞÜŞ

Ulusal Kırmızı Et Konseyi (UKON), 11 Temmuz haftasına ait dana kesim fiyatlarını açıkladı. Dana yağsız kesim fiyatı, geçen hafta 338 lirayken, bu hafta 13 lira düşerek 324 liraya geriledi. Bu düşüş, sektör tarafından dikkatle izleniyor.

225748.jpg

KUZU KESİM FİYATLARI DA GERİLEDİ

UKON’un verilerine göre, kuzu kesim fiyatları da düşüş gösterdi. Geçen hafta 371 lira olan kuzu yağsız kesim fiyatı, 8,7 lira azalarak 362 liraya düştü. İthal hayvanların piyasaya girmesi bu düşüşte etkili oldu.

BÖLGELERE GÖRE GÜNCEL FİYATLAR

11 Temmuz haftasında yayınlanan verilere göre, bölgelerdeki kesim fiyatları şöyle:

- Dana yağsız kesim: 324 lira
- Kuzu yağsız kesim: 362 lira

İthal besilik hayvanların etkisiyle fiyatlar düştü. Sektör yetkilileri, ithalatın devam etmesiyle fiyatlardaki bu trendin sürebileceğini belirtiyor. Piyasa aktörleri, fiyatların seyrini yakından takip ediyor.

kesimfiyati.webp