Kırmızı et tavuktan daha ekonomik oldu

Beyaz et üretiminde yüzde yüzü aşan maliyetler tüketiciye zam olarak yansıyor.

HABER: DİLAN ALP

Tavuk etinin fiyatı  neredeyse her hafta yükseliyor. İstanbul Zeytinburnu'nda bir kasap 1 ay içinde 3 kez zam yapmak zorunda kaldığını söyledi. Kasaplarda tüm tavuk 18 lira, kanatın kilosu 35 liradan satılıyor.

Yükselen fiyatlar karşısında  esnafın satışları düştü. Kilo kilo satışlar yok artık. Vatandaş içinse artık tavuk eti de lüks oldu sofrada en ucuz protein kaynağı tavuk ciğeri dahi  6 ayda 8 liradan 16 liraya çıktı.  

Yurttaşın kırmızı etten nispeten ucuz olduğu için tükettiği beyaz ette fiyatlar art arda yükselince kırmızı et sofralarda daha ekonomik hale gelmeye başladı.

Kıymanın kilosu ortalama 65 liradan satılıyor. 4 kişilik bir aile 1 kilo kanatı tek öğünde tüketirken yarım kilo kıymayla 3 çeşit yemek yapabiliyor.