Kiracıları Sevindiren Haber Geldi! 5500 Liralık Kira Yardımı Yapılacak

Kiracıları Sevindiren Haber Geldi! 5500 Liralık Kira Yardımı Yapılacak
Enflasyon nedeniyle kira fiyatları artarken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ödeme zorluğu çekenlere 5500 TL'ye kadar kira yardımı sağlayacak. Başvuru için kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması ve gelir getiren mülke sahip olmamak gerekiyor. Başvurular sosyal yardımlaşma vakıflarına veya e-Devlet üzerinden yapılabilir.

Türkiye'de yaşanan enflasyon zamları kira fiyatlarının artmasına neden oldu. Fahiş kira artışının çok yükseldiği son dönemlerde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kiracılar için yapacağı destek projesini duyurdu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ödeme güçlüğü çeken vatandaşlar için 5500 TL'ye kadar kira yardımı sağlayacak.

BAŞVURUCAKLAR DİKKAT!

Kira yardımı için başvuruda bulunacak olan vatandaşların, kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması ve gelir getiren bir mülke sahip olmaması gerekir.

KİRA YARDIMINDAN NASIL YARARLANILIR?

Kira yardımı başvuruları, ilgili sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına yapılabileceği gibi, vatandaşlar e-Devlet üzerinden de online başvuru yapabilir. Ayrıca, e-Devlet'te bulunan sosyal yardım başvuru formunun doldurulması da yeterli olacaktır.

Etiketler :