Kira ve Aidatlarını Merkez Bankası mı Ödüyor?

Kira ve Aidatlarını Merkez Bankası mı Ödüyor?
Hürriyet Gazetesi'nde Ahmet Hakan'a verdiği söyleşide İstanbul'da kiraların yüksekliğinden yakınıp uygun bir ev bulamadığı için annesinin yanına taşındığını söyleyen Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın şimdi oturduğu ev için aidatla birlikte yaklaşık 49 bin lira ödendiği ileri sürüldü.

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın İstanbul'daki ev kira meselesi kamuoyunun gündemine geldi. Erkan, İstanbul'da ev bulma zorluğu ve yüksek kira fiyatları nedeniyle annesinin evinde kaldıklarını açıkladı. Ancak, şu anda Ankara'da oturduğu belirtildi.

Sözcü gazetesinin haberine göre, Hafize Gaye Erkan için kiralanmış olan brüt 270 metrekarelik daireye Merkez Bankası tarafından aylık 35 bin lira kira ödeniyor. KDV ve 7 bin liralık aidat eklenince toplam aylık ödeme miktarı 49 bin lirayı buluyor.

Başkan Erkan'ın, Merkez Bankası tarafından kendisi için tahsis edilen "Başkanlık Lojmanı"nı tercih etmemesinin sebebi, küçük çocuğuyla burayı uygun bulmaması olarak belirtilmiş.

Erkan'ın şu anda oturduğu sitede bir dizi lüks olanak bulunuyor. Bu olanaklar arasında fitness salonu, sauna, buhar odası, kafeterya, yüzme havuzu ve 1.500 metrekarelik kapalı spor salonu yer alıyor. Toplamda 359 konutun bulunduğu sitede, 8 bin 500 metrekarelik yapay gölet, 4 bin ağaçlık orman alanı, bisiklet ve yürüyüş yolları, tenis kortu ile basketbol sahası gibi özellikler mevcut. Sitede çok katlı blokların yanı sıra villalar da bulunmakta; çok katlı bloklardaki daireler 27-30 milyon liraya, villalar ise 55-60 milyon liraya satılmaktadır.

Etiketler :