Kimse Beklemiyordu! Türkiye'nin Ünlü Et Firması İflas Etti!

Kimse Beklemiyordu! Türkiye'nin Ünlü Et Firması İflas Etti!
Türkiye'de yıllardır faaliyet gösteren ünlü et firması resmen iflas etti. Mahkeme tüm detayları ve alacaklıları açıkladı.

Yüksek enflasyon, ülke genelinde yaşanan ekonomik kriz derken şirkler epey bir zorluk çekmeye başladı. Ekonomik krizle baş edemeyen, maliyetlerini karşılayamayan şirketler ise soluğu iflas mahkemelerinde alıyor.

Bu sefer iflas başvurusunda bulunan şirket ise Hacıince Et, Konya ve Alanya'da bulunan dev çiftlikleriyle birlikte iflas etti. İflas sonrası, firmadan alacaklılar belirlendi.

Türkiye'de işletmeler, 2023 yılına kadar ayakta kalmak için büyük mücadele verdiler ancak 2024 yılında durumlar değişti. İflas eden firmalar arasına Hacıince Et de eklendi.

HACIINCE SIRKETLER GRUBU

EKONOMİK KRİZ BELİNİ BÜKTÜ

Konya ve Alanya'da 25 bin canlı hayvan kapasitesine sahip olan bu dev firma, iflas etti. Yaklaşık 75 yıl önce kurulan firma, sektörde büyük yankı uyandırdı. Firma, yaklaşık 50 milyon dolarlık yatırımla kurduğu tesislerle biliniyordu ancak nakit akışı sorunları nedeniyle zor günler yaşadı.

ALACAKLILAR BELİRLENDİ

Konya'da entegre et üretim tesisi kuran firma, iflas sürecinin başlamasıyla sektörde üzüntü yarattı. Hacıince Et'in iflasıyla ilgili detaylar, konya 1. İcra Dairesi'nin ilanıyla ortaya çıktı. Meram ilçesine bağlı Kaşınhanı Mahallesi'nde bulunan entegre et üretim tesisiyle ilgili iflas kararı detaylı olarak açıklandı ve alacaklılar belirlendi.